Srbija Vesti

Zvicer posebno kivan na Vučića, bio je spreman da ga likvidira, kaže Vulin

vulin
Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da kriminalne grupe kao što su grupa Veljka Belivuka i Radoja Zvicera mogu da destabilizuju čitave države.

„Mi imamo određena saznanja“, istakao je Vulin gostujući na TV Prva i dodao da takve grupe mogu da utiču na destiblizaciju, pa i na političku destabilizaciju u zemljama koje su „neposlušne“.

„Organizovane kriminalne grupe ove veličine kao Belivukova i Zvicerova su u stanju da destabilizuju čitave zemlje, a ko bi bio bolji predmet destabilizacije nego likvidacija (Aleksandra) Vučića“, rekao je Vulin.

On je naglasio da je Balkan miran, jer je Srbija mirna i stabilna i dodao da uklanjanjem Vučića Srbija više ne bi bila stabilna, a onda ni Balkan.

Govoreći o šefu tzv. kavačkog kriminalnog klana Radoju Zviceru, Vulin je istakao da je on kriminalc koji ima neshvatljive sume novca i koji može da nanese mnogo zla, a da je posebno, kako je rekao, kivan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je ukazao da je Zvicer, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije poveo borbu protiv mafije, bio ugledni građanin Crne Gore, pod zaštitom državnih organa Crne Gore i da je uživao u svom novcu, ali da je sada u bekstvu i da može da čini brojne zločine i da naruči puno zla, a na prvom mestu je kivan na predsednika Vučića.

Povodom akcije „Trojanski štit“ Vulin je naglasio da MUP Srbije dobro sarađuje sa FBI i drugim partnerima i naveo da je hapšenje grupe koju je predvodio Dario Ðorđević zvani Dekster izvršeno na osnovu bilateralne saradnje između austrijske policije i policije Srbije.

„Mi smo pratili Dekstera već duži vremenski period i u trenutku kada smo znali da će se on naći u Beču sa značajnom količinom droge, tu informaciju smo učiinili dostupnom austrijskoj polciiji i on je tamo uhapšen sa 10 kilograma heroina“, rekao je Vulin.

On je naveo da je u isto vreme pripadnike njegove kriminalne grupe srpska policija držala na oku i da je najveći deo uhapšen, a da je dvoje lica još u bekstvu.

Vulin je istakao da je Ðorđević učestvovao u pripremama više likvidacija, da se njegov klan bavio rasturanjem narkotika i da su radili za onog ko im plati.

Ministar je ukazao da će se, kada se završi istraga, videti da je to veoma ozbiljna kriminalna grupa koja ima mnogo krvi na rukama.

„Izaci ćemo sa svim saznanjima u narednom periodu, istraga će pratiti svaki trag“, rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug

Zvicera traži ceo svet, a on šalje pismo Informeru i tvrdi da je pošten domaćin, a Vučić laže

Čitajte Luftiku na Google vestima

49 Shares
Share via
Copy link