Srbija Vesti

Zvicera traži ceo svet, a on šalje pismo Informeru i tvrdi da je pošten domaćin, a Vučić laže

velja-zvicer
Izvor: Novosti.rs/Foto: MUP Srbije, Tanjug/Zoran Žestić

Dok policijski timovi iz celog celog sveta na čelu sa Interpolom tragaju za navodnim vođom “kavačkog klana” Radojem Zvicerom, za kim su Srbija a potom i Crna Gora raspisale crvenu poternicu, on se po prvi put obratio javnosti i to preko pisma svog advokata koje je stiglo u redakciju “Informera”.

Advokat Radoja Zvicera tvrdi da je njegov klijent porodičan i pošten čovek i da se protiv njega vodi medijska haranga i da sve što je izgovoreno o Radoju Zviceru nije istina.

Advokat ističe da njegov klijent nema saznanja niti je bilo kako povezan sa izvršenjem krivičnih dela u Srbiji i da Zvicer nije okrivljen u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.Takođe advokat dodaje da povezivanje Zvicera sa krivičnim delima i navođenjem “ćevapa”, “Hanibala” i “ljudoždera” predstavlja isticanje neistina i uvreda njemu, što kao porodičan čovek shvata i kao uvrede svojoj porodici.

U cilju odbrane “ljudskih prava” svog klijenta advokat navodi da će zaštitu potražiti od međunarodnih institucija i stranih ambasada, uz obećanje da će Zvicer biti dostupan državnim organima Srbije kada bude uveren da će postupak protiv njega biti vođen u skladu sa zakonom.

Pismo advokata Radoja Zvicera prenosimo u celini:

Kao branilac Radoja Zvicera koga zastupam u postupku red tužilaštvom za organizovani kriminal želim da naglasim sledeće:

– Sve što je izgovoreno protiv Radoja Zvicera u dnevnim medijima apsolutno nije istina

– Radoje Zvicer nema nikakve veze sa izvršenjem bilo kog krivičnog dela koje je izvršeno na teritoriji Srbije

– Radoje Zvicer nema nikavih saznanja o izvršenju bilo kog krivičnog dela na teritoriji naše zemlje (Crne Gore)

– Radoje Zvicer nije okrivljeni u postupku koji se vodi protiv Belivuk Veljka pred Tužilaštvom za organizovani kriminal

– Svako povezivanje Radoje Zvicera sa bilo koji krivičnim delom i navođenje “ćevapa” “hanibala”, “ljudoždera” predstavlja najbezobzirnije uvrede i neistine izrečene prema njemu.

– Radoje Zvicer je porodičan i pošten čovek i takvi naslovi i tekstovi upereni su kako protiv njega tako i protiv njegove porodice

– Radoje Zvicer i ja kako njegov branilac ne tražimo ništa više od zakonitog i korektnog vođenja postupka pred nadležnim državnim organima, uz poštovanje ljudskih prava, ne mešanja u rad tužilaštva, kao i da se prestane sa izmišljotinama i hajkom protiv mog klijenta

– Zaštitu prava Radoja Zvicera tražićemo pred nadležnim državnim organima Republike Srbije, a obratićemo se i nadležnim međunarodnim institucijama i stranm ambasadama, a sve u cilju poštovanja osnovnih ljudskih prava i zakonitog vođenja postupka

– Radoje Zvicer biće dostupan nadležnim organima Republike Srbije, počev od tužilaštva i suda, kada bude uveren da će postupak protiv njega biti u skladu sa zakonom i bez pritisaka na rad tužilaštva i suda od strane bilo koga, napisao je advokat Radoja Zvicera.

Podsećamo da se Radoje Zvicer  kao navodni vođa “kavačkog klana” sumnjiči za dilovanje narkotika, otmice, mučenja i svirepa ubistva. U žižu javnosti je dospeo kada su uhapšeni Veljko Belivuk i njegova ekipa, jer se sumnja da su radili direktno po nalozima Zvicera.

Nedavno je predsednik Vučić u jednoj emisiji rekao da je poznato da je Radoje Zvicer zahtevao da mu Belivuk i njegovi ljudi prave ćevape od žrtava koje su mučili i ubijali u vikendici u Ritopeku.

Izvot: Mondo/Informer

Vučić da svedoči pred Tužilaštvom zbog izjava o pravljenju ćevapa, Zviceru i Belivuku

OGLAS

PARTNERI SAJTA


37 Shares
Share via
Copy link