Magazin Srbija

Žujović o 10.000 dinara za lekare: Vučiću, ostavi pare svom tati da ide u banju da se provede

1640430891-collage
Printscreen: Vučić/Žujović

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će krajem januara, najkasnije početkom februara zdravstvenim radnicima biti isplaćeno 10.000 dinara jednokratne pomoći. Pulmolog Dejan Žujović se oglasio tim povodom i poručio predsedniku da taj novac ne otima penzionerima i svom tati Anđelku.

– Ostavi Anđelku pare, možda hoće da povede gospođu u Vrnjačku Banju ili Soko Banju. Neka njima, neka idu lepo da se provedu, ipak su oni naša budućnost. Nemoj lekarima ništa da daješ, to je prevrtljiva sorta. Ja bih im oduzeo po 10.000 od plate, a ne davao jednokratnu pomoć i povišice – u svom stilu je objasnio doktor Žujović.

Na pitanje šta će on uraditi sa povišicom od osam posto i najavljenom jednokratnom pomoći od 10.000 dinara – Žujović je odgovorio da će mu možda zatrebati da plati advokata zbog tužbi Predraga Kona.

– Onaj simpatični dekica se ne smiruje, eno ga po televizijama. Ja bih ipak da štedim, možda mu se konačno vrate čast i ugled, pa da stvarno dobije razlog da me tuži. Čim izađe iz svojih zelenih helanki Robina Huda – ocenio je Žujović.

Ipak, krajnje ozbiljno bez ironije i šale – Žujović za Nova.rs ističe da Vučić povišicama i novcem ne može da kupi lekare:

– Ove dve godine su nam toliko upropašćene da bi morao mnogo više da se pruži, da bismo mi to pogledali blagonaklonije. Ovo je bedno – pritom ne tumačim sumu, nego način na koji se ona dodeljuje. Po kom ustavnom pravu jedan gospodin koji se predstavlja kao predsednik ove države najavljuje jednokratnu pomoć lekarima. Je l’ on ministar zdravlja ili finansija – upitao je Žujović.

„Lep novogodišnji poklon“

Predsednik Srbije je objasnio i ko sve može da očekuje pomoć od 10.000 dinara i da nije reč samo o lekarima:

– To smo dogovorili, Ana (Brnabić), Siniša (Mali), ja i (Zlatibor) Lončar – kazao je Vučić.

On je dodao da je u pitanju dodatna pomoć za 120.000 ljudi, posebno za medicinske sestre.

– To je lep novogodišnji poklon – zaključio je Vučić gostujući na TV Prva.

Izvor: Nova.rs

Odbačena Konova tužba protiv Žujovića: Nisam antisemita, ali Kon je kanda antišumadinac

Stefan Savkić

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Dr Žujović vi jednostavno nemojte podici 10.000,00
    Ima kome je itekako dobro došla
    I ja se slažem da vam je netreba dati
    Niste je ni zasluzili

10.9K Shares
10.9K Shares
Share via
Copy link