Magazin Srbija

Zrenjanin prodaje građevinsko zemljište, Linglong srećni dobitnik 30.000 kvadrata kod Ečke

linglong
Foto: Grad Zrenjanin

Zrenjaninska komisija za građevinsko zemljište raspisala je javni oglas o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini grada. Kineska kompanija Linglong tipuje na kupovinu zemljišta od oko 30.000 kvadrata na kojima će izgraditi stanove za svoje radnike.

Kako je objavila Gradska uprava, ponuđeno je nekoliko lokacija među kojima je i parcela od blizu 30.000 kvadratnih metara u blizini budućeg auto-puta Beograd – Zrenjanin i gradilišta kineske kompanije „Liglong“ koja je i zainteresovana za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na toj lokaciji u Ečki.

Taj stambeno-poslovni kompleks sastojao bi se od pet stambenih višeporodičnih zgrada i jedne poslovne zgrade sa sportskom salom i restoranom za potrebe zaposlenih.

Planskim dokumentom parcela je predviđena za mešovitu namenu po početnoj ceni od 503 dinara po kvadratnom metru i kako se u oglasu navodi, deo parcele je određene za površine javne namene – javne površine, a deo planiran za prodaju predviđen je za novu gradnju.

Za novu izgradnju u okviru bloka 36, kako je navedeno, moguće je graditi objekte za porodično stanovanje, poslovne i proizvodne objekte i one a sportske sadržaje, uz poštovanje pravila – spratnosti, namene i sadržaja, piše N1.

Prodaja zemljišta, kako je precizirano, biće izvršena prikupljanjem pismenih ponuda, a poslednji dan za prijem ponuda je 1. novembar, dok je otvaranje ponuda 4. novembra u prostorijama Gradske uprave.

Izgradnjom pet petospratnica na 30 hiljada kvadratnih metara, prenamenom šumskog zemljišta u građevinsko, i doseljavanjem više hiljada Kineza, selo Ečka, koje trenutno ima oko 3.500 stanovnika, bilo bi potpuno izmenjeno i u ambijentalnom i u demografskom smislu, upozorava Građanski preokret iz Zrenjanina.

U vojvođansko selo od 3.500 stanovnika se doseljava 3.000 Kineza, zemljište dodeljeno po hitnom postupku

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link