Magazin Poznati

Koliko koštaju karte za bečki koncert i kako da su baš Zoranu Mihajlović izvukli na “lutriji”?

koncert beč
Foto: Preuzeto sa Nova.rs

Dok je 1. januara svet tradicionalno tapšao na Radecki marš iz udobnosti svog doma, oni srećnici uspeli su da izdejstvuju stolicu u Zlatnoj sali Muzikfrajna. Na tradicionalnom Bečkom koncertu kamere su snimile i neka lica iz javnog života Srbije – ministarku Zoranu Mihajlović u loži, Oliveru Kovačević s Borkom Stefanovićem, Anu Ivanović s Bastijanom Švajnštajgerom.

Možda je baš zato Srbiju zaintrigirala cena ulaznica za taj prestižni kulturni događaj, a na mrežama su se pojavile različite informacije, piše Nova.rs.

Na sajtu Bečke filharmonije navodi se da se cene ulaznica kreću od 35 do 1200 evra za novogodišnji koncert, odnosno od 25 do 860 evra za koncert koji se održava u novogodišnjoj večeri i 20 do 495 evra za koncert 30. decembra. Nije malo, ali nije ni 5.000 evra. Međutim, postoje uslovi koji te karte čine još ekskluzivnijim.

Naime, kako je napomenuto, „zbog izuzetno velike potražnje, karte za tri tradicionalna koncerta Bečke filharmonije za kraj godine izvlače se žrebom isključivo na sajtu Bečke filharmonije. Na ovaj način ljubitelji muzike iz celog sveta imaju jednaku šansu da kupe ove veoma željene karte“, napomenuto je uz objavu da već od 1. februara 2023. počinju prijave za učešće u izvlačenju ulaznica za koncerte za kraj 2023/24.

Zainteresovani mogu da se prijave do kraja februara (potrebno je registrovati se na sajtu) i za Novogodišnji koncert mogu da konkurišu za samo dve karte, a u martu će biti obavešteni o rezultatima izvlačenja.

I sve bi to bilo ok, da se paralelno nije pojavio još jedan cenovnik za predstojeće koncerte krajem 2023. i početkom 2024. godine. Po njemu su cene od 650 evra za stajanje do 5.990 evra za prvu kategoriju.

Na sajtu bečke filharmonije navedeno je objašnjenje – u delu s najčešćim pitanjima u vezi sa kartama, jedno glasi: „Pronašli smo internet sajt koji nudi ulaznice za Novogodišnji koncert po veoma visokim cenama bez učešća u izvlačenju. Da li su takve veb stranice legitimne?“

– Bečka filharmonija ne odobrava praksu kupovine karata za događaje na sekundarnim platformama. Ulaznice za Novogodišnji koncert nudimo isključivo putem izvlačenja i nemamo uticaja na potencijalnu preprodaju. Često smo obavešteni o ponudama karata koje kruže na internetu. Savetujemo vam da ne kupujete na takvim onlajn berzama karata, čiju legitimnost nismo u mogućnosti da procenimo, stoji u odgovoru.

Pa koja je verovatnoća da su izvukli baš Zoranu Mihajlović?

Izvor: Nova.rs

Bez njega je 1. januar nezamisliv: 10 zanimljivosti o Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije

Čitajte Luftiku na Google vestima

238 Shares
238 Shares
Share via
Copy link