Magazin Srbija

Zorana Mihajlović: Dačić neće biti premijer, nisam za koaliciju sa SPS-om

zorana-mihajlovic-struja
Foto: Instagram/Zorana Mihajlović

„Socijalisti su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju”, smatra potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje snažnu, jaku i otvorenu Vladu, da je potrebno jedinstvo, kao i da „Ivica Dačić neće biti premijer” i da je generalno protiv koalicije sa SPS-om.

– Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS-om, mislim da se mnogi kače na leđa SNS-a i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije – rekla je Mihajlovićeva, preneo je Tanjug.

Pravo na slavlje, kako kaže ona, ima samo predsednik Aleksandar Vučić, jer je napravio istorijski rezultat.

– Dva puta pobediti u prvom krugu na direktnim izborima, i to sa većim brojem glasova drugi put je istorijski rezultat – navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

– Bila sam na lokalu, obilazila Srbiju, i mislim da bismo mi kao stranka trebalo da razgovaramo da vidimo šta se desilo. Mislim da smo mogli mnogo bolje, pre svega kada je reč o rezultatima na parlamentarnim i beogradskim izborima. I dalje smo najjača stranka u Skupštini, ali želeli smo više i trebalo bi da razgovaramo da vidimo gde smo grešili i kakvu su nam poruku poslali građani – rekla je ona.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a takođe je rekla da su mnoge stranke na izborima zloupotrebile krizu u Ukrajini, a da su SNS i predsednik Vučić donosili odluke u interesu države, a ne stranke.

– Mnoge stranke su zloupotrebile osećaj građana Srbije u odnosu na prijateljstvo sa Rusijom. Dok smo mi trpeli udarce političkih protivnika, dok su nas napadali i dok smo se borili, neki su gledali sa strane – smatra Mihajlovićeva.

Što se tiče SPS-a, oni se, kako je rekla, raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu.

– Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju. Za SNS je bilo jednostavnije da ne donosimo nikakvu odluku u vezi sa ratom u Ukrajini i bolje bismo prošli, ali gledali smo interes države, a ne stranke. Zbog toga je predsednik Vučić i pobedio, jer ljudi imaju poverenja u njega, znaju da će dobro da razmisli i da donosi odluke mudro i hrabro – rekla je ona gostujući na Televiziji Hepi.

SPS najveći dobitnik izbora, nadmašili sve prognoze i vratili se iz mrtvih

Čitajte Luftiku na Google vestima

1.6K Share
1.6K Share
Share via
Copy link