Magazin

2 masne laži u samo jednom minutu ministarke Mihajlović

ZORANA Mihajlović
Printscreen

Ministarka energetike Zorana Mihajlović gostovala je nedavno u emisiji „Fokus“ gde je govorila o ekološkim problemima i optužbama na njen račun od strane eko aktivista, koji su se nedavno okupili kod kamenoloma u Rađevici kako bi ukazali javnosti na štetnost ovog projekta po životnu sredinu i lokalno stanovništvo.

Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je nakon protesta da je kamenolom napravljen usred borove šume i vinograda, a da je onaj koji je to dozvolio napravio zločin protiv prirode. On je objasnio da su ljudima raskopali i vodovodne cevi, da lokalne vlasti ćute, a da su aktivisti tog dana posadili sadnice borova i zapretili da njih „niko ne sme da pipne“.

Kao glavne krivce označili su premijerku Anu Brnabić, ministarku Zoranu Mihajlović i Irenu Vujović, ministarku za životnu sredinu.

Sada se na Fejsbuku pojavio video sa isečkom iz te emisije i njenog TV gostovanja sa još jednom optužbom, da je u samo jednom minutu uspela dva puta brutalno da slaže.

Ona je sa podrugljivim osmehom pravdala svoju verziju „istine“. Kako je rekla, sa pažnjom je pogledala sva rešenja izdata od strane države o istraživačkim pravima, pa i o pravima za „taj kamenolom“.

– Taj kamenolom ima pravo za istraživanje kao što ima u nekim drugim krajevima Srbije. To je pod jedan – crtala je skicu Mr Fokusu gospođa ministarka.

Onda je započela rafalnu paljbu besmislicama za javnost kako sporni kamenolom ispunjava sve standarde.

– Pod dva, ako se nešto i buši, onda su to rupe do nekih 15 do 20 centimetara prečnika. Nema nikakvih eksplozija koje mi slušamo na televiziji od određenih aktivista – izrekla je Mihajlović nakon čega se pojavljuju zapanjujuće slike kako te „rupice“ od desetinu centimetara zapravo izgledaju.

U nastavku video i njenog izLAGANJA ministarka je pala još niže prebacujući optužbe ka „aljkavim“ aktivistima.

– Nakon prvog ekološkog protesta, ja sam to nekoliko puta rekla, svi oni koji se bore za ekologiju ostavili su smeće iza sebe ispred Parlamenta. Niko nije poneo svoje đubre koje je napravio – navela je Zorana Mihajlović, a autori videa su i tu njenu tvrdnju demantovali video materijalom kako su beogradske ulice izgledale nakon pomenutog protesta.

„Niko nije poneo svoje đubre koje je napravio“… Nekako mi ova ministarkina rečenica zvuči društveno odgovorno. Ali ne u smislu opušaka, kesa, konzervi i flašica. Niko gospođo Mihajlović nije zaista poneo ono pravo đubre koje je napravio.

Ni Šešelj sa Vučićem i Tomom, ni Sloba sa Dačićem, ni Arkan sa Palmom, ni Đinđić sa Čedom, Bebom i Mikijem Rakićem, ni Đilas sa Šapićem, ni Mira sa Vulinom, ni Solunci što su žrtvu poneli sa svima nama koji besciljno čekamo smak sveta, niko „draga“ ministarka nije svoje đubre na vreme bacio.

Ni Labus sa Vama i Dinkićem, ni Vučić sada sa Nebojšom iz Beograda, Dijanom, Veljom, ni Demokratska stranka sa Sinišom Malim i Goranom Vesićem, ni Tadić sa Nebojšom Krstićem, ni Zemunski klan sa Zlatiborom Lončarom, ni Partizan razne Vučele, Zeke i Bjeke, ni Zvezda svoje Terziće i Čoviće, niko u ovoj zemlji za sobom ne baca đubre.

Zato sada živimo u kontejneru među društvenim otpacima koji su zavladali nad ono malo zdravog tkiva ove zemlje. Tu ste gospođo Mihajlović u potpunosti u pravu. Aljkavi smo, neuredni, zapušteni  i red je da očistimo ovu našu državu.

Da je dezinfikujemo, deratiziramo i izglancamo od svih vas koji ste zajahali, koji švercujete kroz čiste papire sve što valja iz ove zemlje, koji držite gladan narod u zemlji poljoprivrede.

Počistiti sve vas skupa preko Drine zajedno sa Rio Tintom i ostalim robovlasnicima. Sve vas koji umesto mozga imate kamenolome u tintarama, koji umesto obraza furate đon martinke. Tek tada ćemo zaista pokupiti svo naše đubre, nas i naših roditelja koji su u pokušaju da očiste, nažalost postali još štrokaviji i usraniji.

Pusti govno da smrdi, kaže naš narod. Pa dragi narode, vreme je malo i ti da se koriguješ. Da shvatiš da niko tvoju kuću neće očistiti do ti sam. A dokle god ti je čiste balegari i lažljivci, ne očekuj da dišeš čist vazduh, jedeš zdravu hranu i živiš život dostojan čoveka. Jer si aljkav čoveče božji.

Kasno je, Zorana. Pamtiće vas generacije nestalih riba i rakova i reke kojih više nema

349 Shares
349 Shares
Share via
Copy link