Magazin

Emisija sa Zoranom Kesićem na HRT razbesnela Splićane, traže izvinjenje

kesic-kod-stankovica

Predsednik splitskog HDZ-a i bivši kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović na Fejsbuku je napisao objavu u kojoj je, iako ga nije imenovao, oštro prozvao voditelja Aleksandra Stankovića.

Naime, Stanković je u svojoj emisiji Nedeljom u 2 ugostio srpskog voditelja Zorana Kesića.

U jednom trenutku emisije Stanković je rekao kako je savetovao nekim kolegama iz Beograda da ne dolaze kolima beogradskih tablica u Split na letovanje.

Mihanoviću je to očito jako zasmetalo pa je putem ove društvene mreže zatražio Stankovićevo izvinjenje, iako ga nije direktno imenovao, prenosi Nova.

„U jednoj emisiji koja se emituje u prajmtajmu na našoj nacionalnoj televiziji prikazuje već više od 20 godina dogodio se šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima.

Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana.

Naime, upravo mi je neverojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvek savetuje da ne dolaze kolima beogradskih registracija u Split na letovanje“, objavio je Mihanović na Fejsbuku i dodao:

„S obzirom na da je Split turistički orijentisan i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana sveta, smatram apsolutno neprimerenim i degutantnim na taj način vređati celi jedan grad i njegove stanovnike.

U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da se u sledećoj emisiji izvini našem gradu“, napisao je Mihanović

Kesić: Bilo ko može da postane bilo šta u SNS-u, ali Vučić može biti samo jedan!

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

73 Shares
Share via
Copy link