Magazin Srbija

Zoran Kesić: Koji ne izađe na izbore nema pravo da se žali i treba da ga je sramota

kesić
Printscreen

Autor i voditelj emisije „24 minuta“, Zoran Kesić, pozvao je građane Srbije da u što većem broju izađu na izbore zakazane za 3. april.

U razgovoru za portal Nova.rs voditelj kaže da su mu izbori uvek bili važni, da na njih redovno izlazi, a da one koji ne koriste svoje biračko pravo treba da bude sramota zbog takve odluke.

Zoran Kesić smatra da je od ključne važnosti iskoristiti svoje biračko pravo.

– Mislim da uvek treba izaći na izbore i iskoristiti svoje biračko pravo. Ja sam uvek izlazio na izbore, to mi je uvek bila neka vrsta porodične ceremonije. Kad mi Kesići poranimo, pa se lepo obučemo i krenemo, možda se ne zna za koga ćemo glasati, ali se vidi za koga nećemo. Još od moje 18. godine izbori su mi važni. Nema pitanja da li izaći, nema onog ‘svi su isti’ i ‘sjaši Kurta da uzjaše Murta’. To je za mene lenjost mozga i robotsko reprodukovanje narativa koji odgovara vlasti. Građanin koji izađe na izbore dokazuje da je odgovoran, da mu je stalo i pokazuje da nije nikakva kukavica – kaže Kesić za Nova.rs.

Tek kad izađe na izbore građanin, kako smatra Kesić, stekne pravo da se kasnije žali.

– Građanin koji izađe na izbore posle ima prava da se žali, kmeči i psuje kad nije zadovoljan. Onaj koji ne izađe na izbore nema pravo da se žali i da kuka, njega treba da bude sramota. Olako smo mi građani prepustili moć onima koji nas vode, umesto stalne potrage za onima koji će da nas povedu. Vreme je da se građani podsete da oni imaju moć. Mi treba da povedemo, a političari da nas prate ako imaju snage, volje i mogućnosti. Moć građanima, pa da vidiš kako će da zablista – zaključuje Kesić.

Brnabić premotala ‘Slagalicu’, izmislila reč od 11 slova i oduševila Kesića

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link