Srbija Vesti

Tužilac se probudio pred izbore i podigao optužnicu protiv Zorana Drobnjaka

zoran drobnjak

Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub – Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena.

Podsetimo, nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, u Stublenici. Jedna osoba je poginula na licu mesta, a druga je podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

Kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa“ se tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP „Putevi Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ“.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti – nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada – ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

Drobnjak: O kakvoj optužnici pričate?

Nakon podizanja optužnice, portal Nova.rs kontaktirao je Drobnjaka kojije kratko prokomentarisao pomenuti slučaj.

„O kakvom optužnici pričate? Zovete me kada je ovo u pitanju, a ne pirate šta se radi po celoj Srbiji. Naravno, ja tu ništa nisam kriv. Za sva pitanje pošaljite mi poruku“, rekao je Drobnjak i dodao:

„Niko mi nije rekao za optužnicu, eto vi ste saznali pre mene“, kratko je rekao Drobnjak.

“Osetio sam grčenje u telu, počeo sam da gubim orijentaciju, nisam kriv”, kaže vozač audija smrti

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

24.1K Shares
24.1K Shares
Share via
Copy link