Magazin Poznati

Đina iz “Srećnih ljudi” nosi veliku tragediju kao teret: “Svi su mi govorili da nisam svesna situacije”

đina srećni ljudi
Foto: Printscreen

Glumicu Jugoslavu Drašković domaća javnost najviše pamti kao Đinu iz jedne od najpopularnijih domaćih serija – „Srećni ljudi“.

U jeku slave ona je ipak odlučila da se povuče i posveti porodici. Udala se za ekonomistu Zorana Cvetanovića sa kojim je dobila ćerku Mašu, a kako je jednom prilikom priznala pre nego što su otpočeli romansu bili su komšije.

– Upoznala sam ga 1994. kad sam dobila ulogu Đine. Stanovali smo u istoj zgradi, gotovo svakog dana išao je za mnom stepeništem. Primetio je i on mene, posle mi je priznao da je mislio: “Bože, kako lepa devojka, a kako ružne cipele ima”. U tom periodu obožavala sam onu patkastu obuću sa kockastom petom, ispričala je glumica jednom prilikom i dodala:

– Osim u roditeljskom domu, koji sam u jednom trenutku napustila, nisam znala šta znači zajedništvo i pripadnost dok nisam upoznala Zorana. Kada je prvi put rekao “mi”, potpuno me je zatekao. Trebalo mi je dosta vremena da se naviknem na to “mi”, ali kad sam se navikla, više se nismo razdvojili.

Jugoslava-Draskovic-3
Foto: Instagram

Sa suprugom Zoranom je osnovala produkcijsku kuću, a ni nakon što mu je dijagnostifikovana teška bolest nije želeo da posustane.

– Od podizanja srpskog filma na zasluženi pijedestal nije odustao ni kad su mu dijagnostifikovali kancer pluća. Na pregled je otišao zbog upornog kašlja, ubeđen da je reč o bronhitisu, ali ni kad su mu rekli o čemu se radi nije hteo da uspori, već je dodao gas. Tih godinu i po, koliko je sve trajalo, radila sam bez stajanja, gurala napred njega, sebe, druge. Verovala sam da ćemo sve pregrmeti, pričala je Jugoslava.

– Zoran je pokušavao da me pripremi, doktori takođe, govorili su mi da baš nisam svesna situacije. Uzvraćala sam da ima nade sve dok čovek diše, nisam htela da mislim drugačije. Poslednjih dana kad nas je Zoran pitao “Kako ćete vi posle?”, odgovarala sam: “Šta kako ćemo? Moraćemo”, govorila je.

Zoran je preminuo u 61. godini, a Jugoslava je nastavila da živi sa tim bolom.

– On živi u svima nama, toliko je traga ostavio… Kada me teše da će sve proći, pa i ova bol, bunim se jer ne želim da prođe. Zašto da prođe? Treba da bude tu, i da boli, rekla je tada Jugoslava.

Izvor: Nova.rs

„Bolji život je prestao, sad ćemo ga sami stvarati”: Kako je govorila legendarna Radmila Savićević

Čitajte Luftiku na Google vestima

82 Shares
Share via
Copy link