Film Magazin

Slavnog glumca silovao novinar, borio se sa depresijom, a Holivud mu okrenuo leđa

brendan frejzer
Foto: Preuzeto sa zena.blic.rs

Sigurno ga se sećate iz filma “Džordž iz Džungle” ili serijala “Mumija” – glumac Brendan Frejzer sve do 2013. bio je rado viđeno lice Holivuda, a onda je nestao iz javnosti kada mu je jedan skandal umalo okončao karijeru, piše Blic žena.

Naime, on je svojevremeno optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja novinara Filipa Berka za zlostavljanje.

Zbog napastvovanja i uznemirenog metalnog stanja Frejzer se dugo borio sa depresijom. Berk je navodno pokušao da ga obljubi, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao “poput deteta”. Nažalost, niko mu nije verovao, a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

Od tog trenutka kreće pakao za Frejzera, a zbog cele situacije nije bio pozivan ni na dodelu Zlatnog globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

brendan
Foto: Printscreen

– Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA, ali tišina je bila zastrašujuća, rekao je glumac.

– Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste, objasnio je glumac 2018. ističući da je bio na “crnoj listi” Holivuda.

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema. Lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza “Mumija” uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finalizovan 2008, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje, jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenog obima posla.

Frejzer je više puta bio i glavna meta tabloida zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla. Poseban šok usledio je nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma “Kit” reditelja Darena Arofonskog, na kojima je bilo teško prepoznati slavnog glumca.

Mnogi su bili ubeđeni da se zbog uloge još ugojio, ali, iako glumac trenutno vodi bitku sa viškom kilograma, u pitanju je bio kostim. Upravo ta uloga vratila ga je ponovo u žižu javnosti, a film je izazvao ogromnu pažnju javnosti, kao i ovacije nakon prikazivanja u Kanu.

brendan frejzer 1
Foto: Printscreen

Frejzer je konačno dobio vetar u leđa koji mu je bio potreban, a njegov slučaj ponovo se našao na radaru medija koji su ovog puta komentarisali da je Frejzer prvi muškarac iz javnog sveta koji je progovorio o zlostavljanju i zapravo bio deo “Me Too” pokreta i pre njegovog nastajanja.

Glumac je srećom sada angažovaniji nego ikad pre, a vrata koja su mu bila zatvorena, sada su mu širom otvorena. Njega su paparaci nedavno uslikali i kada je napuštao hotel, a nikome nije promaklo i da je Frejzer izgubio ogroman broj kilograma, što su mnogi pozdravili, pa se čini da je sve u njegovom životu konačno došlo na svoje.

Izvor: Blic žena

Glumačku divu otac silovao, a muževi je ubijali od batina, tragičan život „boginje ljubavi“

Čitajte Luftiku na Google vestima

169 Shares
169 Shares
Share via
Copy link