Lifestyle Magazin

Kako izgledaju lica žena koje se svakodnevno briju (VIDEO)

zene brijanje lica

Jedna korisnica društvene mreže TikTok objavila je da svakodnevno brije lice i tom izjavom izazvala burnu polemiku na ovoj društvenoj mreži.

Ona je između ostalog navela i brojne benefite ove prakse, ali veliki broj korisnika TikToka kao da ne može da se pomiri s njenim metodama.

Ona je nedavno prikazala proces brijanja lica, kada je objasnila da je brijanje dobro za uklanjanje mrtvih ćelija kože i ulja sa lica, a kao bonus, šminka se lakše nanosi.

U videu, Meri je pokazala kesu potpuno novih brijača za jednokratnu upotrebu i dodala kako svakog dana koristi nov.

@marydpl

Replying to @lisa_ni_cola Normalize girlies shaving their face 🥰 #fyp #faceshaving #vitiligo #skincare #hairy #skincareroutine

♬ original sound – Mary

– Ova rutina mi zaista pomaže da održim kožu zdravom i blistavom – rekla je u videu, a zatim je počela da brije lice, klizeći brijačem nagore po licu.

Meri je počela sa ovom metodom dok je išla na lasersko uklanjanje dlačica, ali zbog bolesti morala je da prestane s laserom, te je samo nastavila da koristi brijač.

„Ranije su mi dlake samo izazivale akne, tako da je ovo najbolja stvar za mene“, rekla je u videu, a prenosi NY Post.

Međutim mnogi su reagovali burno na ovu rutinu, pa su joj pisali „kako je to najgluplja stvar koju su videli u životu“.

Ali izgleda da je Meri delimično u pravu – brijanje lica može pomoći u poboljšanju kože, čineći je glatkom i sjajnijom, piše Healthline. Mada u istom članku, pominju se i mane brijanja lica.

Pa tako ako imate osetljivu kožu, ovu rutinu treba da izbegavate jer vam može dodatno iritirati lice. A ako imate jake dlačice, možda će vam na nekim mestima dlake urasti u lice, što će izazvati pojavu bubuljica, dok ako imate suvu kožu, brijanje će je dodatno isušiti.

Takođe, ako niste vešti, možete se iseći po licu i tako stvoriti ožiljke koji će vam ostati zauvek.

A i pored ovih neželjenih efekata, Meri nije jedina koja brije lice svakog dana, mnoge korisnice na TikToku praktikuju ovu rutinu, a u nastavku pogledajte kako izgleda njihova koža:

@meagancarboney

Replying to @hermz__ full video on my sisters face shave / dermaplaning #dermaplaning #faceshaving #faceshavingwomen #faceshaver #peachfuzz #femalefacialhair #skincare #skincareroutine #glasskin #glowingskin #exfoliate #exfoliation #hairremoval #terminalhair #vellushair #biztok #founders #hairygirl #hairygirlsoftiktok #dermaplaningbenefits #faceshavingbenefits

♬ love galore x see u again – Tasha

@glowupwithinah

I do this once a month & it really helps to achieve that clear glass skin!! #shave #shaving #dermaplaning #faceshaving #clearskin #glassskin #hydramoist

♬ Gorgeous By Taylor Swift – ✧

@nikitachaithoo

That time of the month again… 🪒 #faceshaving #satisfying #skincare

♬ Love Nwantiti(Remix) – 4dm 💗❕

@tryjill

Anti-aging is just one of the many great benefits of shaving your face! Why do you think men always look so young? 👀 #faceshaving #dermaplaning #skincaretips #antiagingskincare

♬ Originalton – kida

@about_theglow

I haven’t shaved in 7 weeks you guys🙈 and it’s not even that much hair is it🤔😜 wait till you see my face with makeup on 🫶🏻🙌🥰 #dermaplaning #facialhairremoval #faceshaving #faceshavingwomen #femalefaceshaving #femalefacialhair #peachfuzzremoval #beautytoks #beautyrazor #ishavemyface #shavingmyfaceforthefirsttime #shavingmyface #shavingmymustache #hairremoval #hairywoman #shavingface #womenhairremoval #holidayvibes #holidayskincare

Izvor: Zadovoljna

Jedna od najlepših ikada gazi 53 leta, žene odlepile za njenim ‘bjuti’ trikovima (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link