Magazin

Mislila da se dopisuje sa turskim glumcem, on je ojadio za više od 10.000 €

policija-hrvatska
Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANTONIO BAT

Žena (49) iz Pule prijavila je policiji da je oštećena za više hiljada evra, nakon što je na društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac.

Najpre se sa njim dopisivala neko vreme, a nakon što je muškarac zadobio njeno poverenje, zatražio joj da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav.

U razdoblju od 6. decembra prošle godine do 25. januara ove godine, oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od deset hiljada evra, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne mejll adrese navodno javio FBI, sa zahtevom za daljom uplatom novčanih sredstava, pa je slučaj prijavila policiji, piše 021.rs.

Kako bi se izbegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protivpravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

„Počinitelji tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažna osećanja prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno poverenje, traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu da traže i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise“, navode iz policije, koja upozorava građane da budu oprezni i da ne dele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi mogao da ih kompromituje i koji bi počinitelju mogao da posluži za ucenjivanje.

Izvor: 021.rs

„Pala“ na lepuškastog internet šarmera, rasplet prevare ne viđa se ni na filmu (FOTO)

429 Shares
429 Shares
Share via
Copy link