Srbija Vesti

Porez od 1,52 milijarde na 93 rate za Dj Žexa i njegovu trovačnicu moždanih vijuga

željko mitrović
Foto: Printscreen

Televizija Pink političko je glasilo Srpske napredne stranke i služi za satanizaciju svih kritičara aktuelnog režima. Ono što Sima Spasić radi sa megafonom, to Željko Mitrović radi preko nacionalnih frekvencija.

Njegov povlašćen tretman između ostalog vidi se i po praštanju ogromnog poreskog duga, omogućavanju odlaganja njegovog izmirenja kao i po olakšici da se isti vraća u nekoliko desetina rata.

Ne samo da je omogućeno plaćanje 1,52 milijarde dinara poreza na rate, već je Mitroviću država odobrila najmanje 1,28 milijardi dinara kredita za izvoz.

Poreska uprava je za četiri godine omogućila reprograme duga na ukupno 93 rate, pokazuju podaci do kojih je došao Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Ružičasta televizija je dugovala 231,2 miliona dinara u martu 2012, kada je sa Poreskom upravom potpisala sporazum da plati porez na šest rata. Nešto više od godinu dana kasnije, u junu 2013, novi dogovor je omogućio Pinku da 705,01 miliona dinara plati kroz 15 rata, prenosi Nova.rs.

Do oktobra 2014. TV Pink je napravila novi dug prema državi, ovog puta 197,5 miliona dinara čije plaćanje je odloženo na 12 rata. Još jedno odlaganje televizija je dobila u martu 2016. za dug od 389,1 miliona dinara koji ima obavezu da izmiri u čak 60 rata.

Po kojim kriterijumima je Poreska uprava odlučila da odlaže plaćanje duga Pinku nije poznato, s obzirom na to da je ova državna institucija godinama odbijala da dostavi novinarima CINS-a sklopljene ugovore.

Pored toga, TV Pink je godinama dobijala novac od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), takođe pod nepoznatim uslovima. Istraživanje CINS-a pokazuje da su ova televizija i AOFI u više navrata ugovorili kredite za izvoz, ali od AOFI nisu stigle informacije po kojim kriterijumima i šta tačno Pink izvozi, a da je vredno državne pomoći.

CINS je ipak među podacima o zalogama TV Pink pronašao ugovore o kreditu i garanciji iz 2014. – godine u kojoj je Pink dugovao porez državi, iako je jedan od uslova za garancije i kredite potvrda o izmirenim poreskim obavezama.

Željko Mitrović vam daje novu porciju guzica i sisa: Red TV voditeljka (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

215 Shares
215 Shares
Share via
Copy link