Koronavirus Magazin

Metod Željka Mitrovića za ozonizaciju krvi nije samo glup nego i opasan

Dok se tabloidi vladajuće stranke u Srbiji, poput Informera i Alo utrkuju ko će više da pohvali „revolucionarni izum“ vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića o tome da ozon ubija novi soj virusa korona, stručnjaci upozoravaju da je ova metoda višestruko opasna.

Informer se poziva na italijanski treš sajt, u vlasništvu organizacije koja tvrdi da vodi “svemirski brod ka beskonačnosti prevladavajući geografske i duhovne barijere sveta”.

Omiljeni tabloid predednika Srbije je u tom tekstu koji brani Mitrovićevu ozonizaciju krvi naveo još niz besmislenih tvrdnji, a kontaktirali su 10-ak teoretičara zavere iz celog sveta koji su povtrdili Mitrovićeve budalaštine.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ubacivanje ozona u organizam može da bude samo štetno.

Iz Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) podsećaju da je u aprilu 2016. godine, Američka savezna uprava za lekove (FDA) zabranila sve medicinske upotrebe ozona: “u bilo kojem medicinskom stanju za koje ne postoje dokazi o sigurnosti i efikasnost”“, navodeći: “ozon je toksičan gas bez poznate korisne medicinske primene u specifičnim, dopunskim ili preventivnim uslovima“.

“Ne postoji ni jedna regularna klinička studija za opravdanost terapije ozonom. Na osnovu publikovanih naučnih radova ozon oštećuje hemoglobin u eritrocitima, koji se može nagomilavati i prouzrokovati ozbiljne poremećaje u krvi. Izloženost ozonu, bliskom nivou spoljne sredine, izaziva oštećenje funkcije pluća i upalu disajnih puteva kod starijih zdravih osoba, kao i kod onih sa hroničnom opstruktivnom bolesti pluća”, navode u MASA.

Oni podsećaju da u Srbiji član 254 Krivičnog zakonika tretira kao nadrilekarstvo situaciju u kojoj se neko bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem, spravljanjem lekova ili pružanjem drugih medicinskih usluga (novčana kazna ili zatvor do tri godine). Dalje, u članu 252 istog zakona se jasno kaže da ko protivno propisima na ljudima vrši medicinske ili druge slične eksperimente kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.

“Iz gore navedenog više je nego jasno da dela vlasnika Pink televizije podležu krivičnoj i materijalnoj odgovornosti”, navodi se o saoštenju MASA.

Epidemiolog Zoran Radovanović u izjavi za Raskrikavanje navodi da nema nikakvih dokaza da je ova terapija efikasna, a ozon može da napravi probleme organizmu.

– Ozon ubija viruse van organizma, a ako ga ubacite u organizam, onda ubijate i organizam. Sve u svemu budalaština. Da se napravi vodonik-peroksid pa da dezinfikuje krv, to taman posla. To je potpuna besmislica – decidiran je Radovanović.

Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. Tako su neki funkcioneri u Novom Sadu u ekspresnom roku došli na ideju da ozonizuju prostorije za prijem pacijenata sa cimptomima bolesti Covid-19. Srećom, oni su naložili samo ozonizaciju prostorija, ne i krvi pacijenata.

Podsećamo, 4 Covid ambulante Doma zdravlja Novi Sad zbog procesa ozoniranja prostorija, sutra neće raditi od 5.30 do 8 časova.

Kako je saopštio Dom zdravlja, u tom periodu neće se raditi sa pacijentima u Covid ambulantama na Novom naselju i u Zmaj Ognjena Vuka. Nakon 8 časova biće nastavljen redovan rad, 24 sata bez prekida.

Ne plaši mene “tvorac” Mitrović, već država i ljudi koji su to od njega stvorili!

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Zbog svega gore navedenog, ja mogu samo da priželjkujem da g-din Mitrović još nekoliko puta ozonira sopstvenu krv. Možda nam se svima posle toga posreći.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


2.1K Shares
2.1K Shares
Share via
Copy link