Magazin Srbija

Država ne da vozila za prevoz vode hiljadama žednih životinja na Suvoj planini

SUVA PLANINA
Foto: Dveri Niš

Hiljadu grla na Suvoj planini je žedno danima jer su reke presušile. U želji da pomognu ugroženim životinjama, iz vojvođanske Zelene patrole obezbedili su sredstva za 30 tona vode u narednih nedelju dana. S obzirom na to da ni oni ni donator ne raspolažu odgovarajućim vozilom, apeluju na sve firme ili pojedince koji raspolažu adekvatnim cisternama da se jave.

Na informacije koje su objavili pojedini mediji da je voda stigla i da životinje na Suvoj planini više nisu žedne, vlasnici kažu da se to još nije desilo. Od ukupno potrebnih oko 40 tona vode, za sada je obezbeđena četvrtina.

Sad su krenule dve cisterne od vojske, a mi smo jutros izvezli tri naše. Opština finansira gorivo za vojsku, a vodu toči na hidrantu u Beloj Palanci – kaže Jovan Miljković, predsednik mesne zajednice.

Kako kaže Ruža Helać autorka serijala Zelena patrola na delu, nakon što su obezbedili donatora koji bi platio za 30 tona vode i prevoz, za pomoć oko vozila kontaktirala je sva javno komunalna preduzeća u Nišu, Pirotu, Knjaževcu, Gadžinom Hanu i u Babušnici, ali niko od njih nije mogao da im ustupi cisternu, uprkos tome što bi bila plaćena.

Kao razlog su rekli da su cisterne u lošem stanju, da nemaju dovoljo cisterni i da su angažovane na drugom mestu – objašnjava Helać.

Napomilje da je kontaktirala i Opštinu Gadžin Han, gde joj je sekretar rekao da će se javiti, ali njihov poziv, kaže, još čeka.

Zbog alarmantnosti situacije i stanja u kome se životinje na Suvoj planini nalaze iz Zelene patrole mole sva preduzeća i pojedince koji raspolažu adekvatnim vozilima da im se jave.

Donator kog su obezbedili, kažu, platiće uslugu, a informacije o kontaktu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog udruženja građana.

Izvor: Južne vesti

Vojska Srbije spasila više od 700 konja i krava na Suvoj planini, presušio izvor

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ima te mnogo mnogo reklama,razumem za zivite od reklama,ali ovo je bas mnogo i samo iskaču dok čitam jednu vest

784 Shares
784 Shares
Share via
Copy link