Magazin Poznati

Čola o vezi sa Fridom iz grupe ABBA: Iskoristila me je za 3 dana kao instant supu

zdravko-colic
Foto: Goran Sivački

Zdravko Čolić je najveća balkanska zvezda i večiti miljenik publike. Bio je neodoljiv, ali je i on voleo žene. Tako je 1997. godine šokirao sve priznanjem da je bio intiman sa pevačicom Fridom Lingstad iz čuvene grume “ABBA”.

Naime, oni su se upoznali na Evroviziji, kada je Čola predstavljao Jugoslaviju pesmom “Gori vatra”. Frida je iste godine bila prateći vokal švedskom predstavniku, a tada se dogodio i pomenuti susret zbog kojeg je umalo zakasnio na nastup.

– Fridu iz grupe “ABBA” sam upoznao na “Pesmi Evrovizije”, gde bih drugo. Posle je usledio poziv na vikend. Delovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cele te trodnevne idile osetio iskorišćenim poput instant supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to – opisivao je Čola.

Sudeći po njegovim utiscima, njihova veza je bila kratka i ne baš tako slatka.

– A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i sveće i cveće, kockaste zavesice i stoljnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vežbanje udvoje u teretani – zaključilo je tada Čolić.

Međutim, Zdravko je svoju životnu saputncu pronašao pre 20 godina, sa kojom je u skladnom braku i ima dve prelepe ćerke.

Prvi javni nastup Čola je imao na takmičenju pevača amatera 1967.godine, a profesionalnu karijeru započinje sa 17 godina kao član tada popularne grupe “Mladi i lijepi”.

Solo karijeru započinje 1972. godine, snimivši pesmu koja je postala evergrin, “Sinoć nisi bila tu”.

https://youtu.be/a6Y3iR22LU8

1977. godine Zdravko Čolić zavladao jugoslovenskom muzičkom scenom sa albumom “Ako priđeš bliže”, ostalo je istorija.

Tragičan kraj devojke kojoj je Čola posvetio najlepšu pesmu: Skočila sa 11. sprata, kako bi sačuvala svoju čast

Čitajte Luftiku na Google vestima

39 Shares
Share via
Copy link