Magazin Vesti

Zbog Badnjaka se posvađali u šumi, pa se potukli uz pivo ispred prodavnice

Iako je Božić hrišćanski praznik u čijoj suštini je pomirenje i prevazilaženje neprijateljstva, u Srbiji je sve češće povod za kavgu. Kako smo već pisali, jedan mladić izboden je u Novom Sadu na proslavi Badnje večeri, a bizarna priča dolazi nam sa juga Srbije.

Kako javlja juGmedia, u centru sela Bogojevce nadomak Leskovca juče je došlo do tuče više meštana zbog  Badnjaka. Svađa je započela u šumi, a kulminirala posle nekoliko flaša piva ispred seoske prodavnice gde je došlo i do fizičkog obračuna.

U policiji je juGmedii potvrđeno da se slučaj ispituje, ali, kako tvrde, nije došlo do masovne tuče.

Međutim, izvori portala navode suprotno.

„Par momaka je otišlo jutros u šumu da naseče badnjake, pa su se dvojica sukobila oko jedne hrastove grane. Svađa je izglađena, pa pošto su se badnjaci nasekli, grupa se uputila do prodavnice da popije nešto. Pola sata posle toga izbila je tuča ispred najverovatnije zog onog istog Badnjaka iz šume. Dolazila je i policija“, priča za juGmediu jedan od očevidaca.

On kažže da je video gužvu, udarce i povike, ali je o povodima tuče čuo iz druge ruke.

Bogojevce, inače, nema crkvu, ali svako od domaćina ode do šume, uglavnom u susednim selima, da za kućne potrebe poseče i donese Badnjak, a društvu je zanimljivije.

Najzanimljiviji zaboravljeni običaji za Badnji dan

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

395 Shares
395 Shares
Share via
Copy link