Novi Sad Vesti

„Nestaće još jedna novosadska legenda“, zatvara se Hotel „Park“ i diskoteka „Dandy“

hotel park
Foto: hotelparkns.com

Još jedan od simbola Novog Sada, Hotelsko turističko ugostiteljsko preduzeće „Park“ i kultna diskoteka „Dendi“ biće zatvoreni od početka naredne godine.

Hotel ima 225 soba i apartmana, sedam sala, dva restorana, dva bara, bal dvoranu, dve diskoteke, velnes centar i 350 parking mesta. Sadašnja zgrada je dograđena 1981. godine, kraj objekta koji je sagrađen 1961, piše NS uživo.

Kako je na svojoj Fejsbuk stranici napisao dugogogodišnji di-džej diskoteke „Dendi“, koja se nalazi u sklopu hotela „Park“, od 3. januara 2023. više nećemo moći da uživamo u svemu onom što je jedan od najlepših i najvećih hotela u Novom Sadu pružao,

– Kultna diskoteka Dendi se od 3. januara zatvara iz objektivnih razloga, kao i ceo Hotel Park… Da li će poznati prostor opstati u planovima investitora zaista ne znam, jer nemam komunikaciju sa novim vlasnicima, ali nemojte propuštati možda (najverovatnije) zadnje dane našeg Dendija… Koncept diskoteke kao što je Dendi, sa podijumom za igru odavno ne postoji u gradu, već su prostori isključivo ”Koncept Bar” što ja slobodno prevodim kao maksimalnu popunjenost lokala barskim stolovima koji treba da donesu zaradu… I zato, žao će mi biti ovog lokala ako se izgubi u vremenu… Nestaće još jedna novosadska legenda – napisao je Ljubiša Milošević u svojoj objavi.

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, „Park“ će nakon rekonstrukcije nastaviti da posluje kao deo svetskog lanca hotela.

Nezvanično, hotel je promenio vlasnika i više neće biti u vlasništvu porodice pokojnog Ratka Butorovića, koja će zadržati deo preduzeća i nastaviće da upravlja Hotelom „Leopold“ na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kako podseća gorepomenuti portal, to preduzeće je početkom godine podiglo kredit u vrednosti od 3,75 miliona evra, a hipoteka je upisana na Hotel “Park”. Ne zna se da li je to jedan od razloga zatvaranja poznatog novosadskog hotela.

Izvor: NS uživo, 021.rs

Pozdrav, „Atino“! Novi Sad ostaje bez još jednog simbola grada

190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link