Lifestyle

Zašto si još uvek single?

Jesi li nekad bila dugo sama? Većina nas jeste. I taj period uopšte nije lak. U redu, jeste povremeno zabavan, povremeno olakšavajući i, uglavnom,  posle nekog vremena dosadi. Psiholog i bloger Aleksandra Birta oktiva kako je njoj bilo kada je prolazila kroz duge periode samoće. Pročitajte njenih 9 zaključaka u vezi sa statusom „single“ na duži period.

U jednom periodu života bila sam baš dugo sama. I to nikako nisam volela. Prošla sam tada sve faze jedne single devojke: od faze sniženih kriterijuma i blagog očaja, preko nezainteresovanosti, pa sve do strogih kriterijuma i preterane probirljivosti.

Sećam se da mi tada mnoge stvari nisu bile jasne i da sam stalno postavljala pitanja.

O sebi. O muškarcima. O životu i takvim okolnostima.

Sada shvatam da mnoge odgovore na ta pitanja ja u stvari nisam ni primećivala. To je sve mnogo lakše jasno videti sa ove distance srećno udate žene.

single-devojka

Ovo su neki zaključci do kojih sam došla razmišljajući o single statusu kod sebe tada, kao i kod ljudi koji su me okruživali. Pročitajte neke od ponašanja single osoba koja ću opisati u nastavku i procenite da li baš u njima leži razlog zašto ste vi ili neko od vaših poznanika sami.

Čekam Gospodina Pravog

Razumem ja vas – teško je nemati definiciju princa na belom konju, kada smo svakodnevno okruženi kojekakvim prototipovima savršenog partnera sa kojim bi trebalo da živimo srećno do kraja života.

Sa druge strane…

Otkrij svih 8 zaključaka na Aleksandrinom blogu

POVEZANO: Zašto je strah od samoće veći od ljubavi?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
543 Shares
543 Shares
Share via
Copy link