Novi Sad

Zaposleni u Operi SNP traže poboljšanje položaja zaposlenih

SNP foto promo
Foto: SNP

Zaposleni u Tehničkom sektoru Srpskog narodnog pozorišta pozvali su upravu pozorišta, vlast, sindikate, umetničke organizacije i ustanove kulture da nađu rešenje za poboljšanje položaja zaposlenih.

Muzičari Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada 13. februara su, pre početka predstave “Seviljski berberin”, pročitali pismo u kojem su naveli da njihove zarade znatno zaostaju u odnosu na republički prosek, da zgrada u kojoj rade nije adekvatno održavana, da “nemaju kiseonika”, da nemaju mogućnost da angažuju gostujuće dirigente i soliste.

Tehnički sektor Srpskog narodnog pozorišta u današnjem saopštenju dodaje da su uslovi rada loši u svim sektorima u toj ustanovi kulture.

“Radnici u tehničkom sektoru su često nepravedno zanemareni i suočavaju se sa istim izazovima kao i ostali u Pozorištu, a to su niske plate, nedostatak podrške i činjenica o konstantnim manjkom broja zaposlenih i gašenjem radnih mesta, što dalje dovodi do potrebe za prekomernim radom”, navedeno je u saopštenju.

Uprava SNP optužena za mobing, samovolju i nepotizam, zaposleni podneli tužbe

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link