Magazin

Revoltirani prijavom protiv sugrađanke Zagrepčani masovno sade cveće

zagreb cvece protest

Nakon što je neko prijavio vlasnicu poslastičarnice i njenog suseda koji su u centru Zagreba ispred zgrade posadili mali vrt, stigao je odgovor iz svih delova grada.

Na stranici “Vratite magnoliju” objavili su galeriju fotografija koje su slali građani iz raznih zagrebačkih kvartova. Radi se o akciji u kojoj stanovnici po gradu sade improvizirane vrtove na javnim površinama – ispred zgrada, garaža, na mestima koja su inače zapuštena…

“Prijatelji zelenila poslali su nam fotografije vrtova koje su sami zasadili. Predivno. Akcija se nastavlja! Uredimo zajedno voljeni grad! Pošaljite nam fotke vaših vrtova”, napisali su uz hashtagove #zeleniotpor i #zasadivrt.

Prijatelji zelenila poslali su nam fotografije vrtova koje su sami zasadili. Predivno. Akcija se nastavlja! #zasadivrt #zeleniotpor Uredimo zajedno voljeni grad!Pošaljite nam fotke vaših vrtova.

Gepostet von Vratite magnoliju am Freitag, 15. Mai 2020

Martina Živković je sa komšijom uredila malu zelenu javnu površinu u Preradovićevoj ulici zbog čega je zaradila prijavu Komunalnom redarstvu. Oni su od nje zatražili izjašnjavanje zbog “neovlašćene sadnje cveća na javnoj zelenoj površini”, ali na kraju joj kaznu ipak nisu napisali, prenosi N1.

Ogorčeni anonimnom prijavom sugrađanina, Zagrepčani su se organizovali i masovno počeli saditi cveće po gradu. U objavi na stranici na Facebooku pogledajte kako to izgleda.

Flmsku ljubav Srpkinje i Hrvata u Zagrebu prekinuo je rat, a 24 godine kasnije spojio ih je Fejsbuk

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link