Srbija

Tragična slika srpskog društva: Tužiteljka Dolovac u poseti predsedniku krila lice fasciklom

Novinari tekevizije N1 snimili su juče (12. novembar) glavnu republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac prilikom izlaska iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije. Dolovac je na izlazu sakrivala lice fasciklom, ali prisutni novinari su potvrdili da je upravo glavna tužiteljka bila predsednikov gost.

Dolovac je bila u poseti dan nakon što je KRIK objavio intervju sa Aleksandrom Stepanovićem, predsednikom beogradskog Višeg suda, u kome je, između ostalog, prozvao tužilaštvo i Dolovac.

„Ono što sud radi je ono što nam stigne iz tužilaštva. Kad čitate intervju koleginice Zagorke Dolovac (republičkog javnog tužioca), mislite da živite u jednoj zemlji skandinavskoj, blagostanja, gde cveta cveće, gde je potpuno jedna idila”, kazao je Stepanović.

On je okrivio tužilaštvo jer nema suđenja korupmiranim političarima.

„Da se ne lažemo, mi nemamo nijedan slučaj visoke korupcije u Višem sudu. Ja nisam u situaciji da vam kažem – mi smo imali člana srpske vlade, mi smo imali direktora javnog preduzeća (kojima se sudi)”, rekao je u intervjuu Stepanović.

Stepanović je, osim ovoga, govorio i o političkim pritiscima na sud, karijeri i odlukama da unapredi određene sudije, ali i optužbama koje su druge sudije iznele na njegov račun.

Novinari KRIK-a sa njim su razgovarali i o njegovim vezama sa ministrima pravde, kao i o odnosu sa bivšim šefom BIA-e Aleksandrom Đorđevićem koji je godinama svoju advokatsku kancelariju vodio iz kuće u vlaništvu Stepanovićeve supruge.

Republička tužiteljka izvirila iz ilegale i saopštila nam da policija nije tukla građane

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
31 Shares
Share via
Copy link