Kolumne

A da lepo stavite: Zabranjeno za nevakcinisane i za pse, i gotova stvar

basta-kafic
Foto: Fonet

Otišlo je predaleko, a podela koju izazivaju odgovorna lica u državi ugrožavaju najosnovnije slobode. Čovek kada je napadnut ima pravo da se brani, a to bi moralo biti jasno svima, pa i doktoru Tiodoroviću.

On je lično zatražioi predložio da se na svim ugostiteljskim objektima postavi natpis „Prednost za vakcinisane“, a pitanje je zašto ovakvu afirmaciju segregacije i direktno fašističke mere uvijati u formu ljubaznosti tom jednom rečju „prednost“.

– Ugostiteljima će biti upućen apel da svi njihovi radnici budu vakcinisani. Ovo može da važi kako za restorane, tako i za noćne klubove, i smatram da ne može da škodi da na ulazu u unutrašnjost objekta stoji natpis ‘prednost imaju vakcinisani, oni koji su testirani i preboleli’. Na taj način bi se stvorila jedna atmosfera da svi budu upućeni na vakcinaciju ili testiranje. Da li se isplati da se svaki drugi, treći dan testirate, finansijski je to veliko opterećemnje. Zato je savet vakcinišite se, bićete slobodni kao ptica na nebu! To nije samo neka propaganda, to je nešto normalno u svetu – izjavio je Tiodorović, zaboravivši da se širom tog “normalnog sveta” upravo vode borbe protiv ovih sumanutih i pogubnih rešenja.

Možda fašisti ne bi bili fašisti da su na lokalima pred i tokom Drugog svetskog rata pisali „Prednost za one koji nisu Jevreji i psi“. Možda bi bili samo brižni nadležni koji štite ove alergične na pseću dlaku, kao i ove koji ne trpe društvo jevrejskih sugrađana.

Da su fašisti i nacisti onomad bili malo kreativniji mogli su izbeći naknadnu satanizaciju.

– Najljubaznije molimo Jevreje i pse da ne ulaze u ovaj lokal, jer je to preporuka našeg Kriznog štaba i naše Vlade – bila bi dovoljna i ovako jedna lepa reč.

Mnogo ljudi, uključujući i mene samog (priznajem ne stidim se jer nemam razloga), sumnja u kampanju ovog imunizacionog sredstva o čijim je kontraefektima zabranjeno govoriti. Ja sam doktor, ja znam, veruj mi i ne pitaj previše je sjajan princip. Da nema drugih, isto tako doktora, koji imaju drugačija pojašnjenja i koji i sami odbijaju imunizaciju ovim novootrkivenim sredstvom.

Odakle pravo, Vama i bilo kome drugome, profesore doktore, da ucenjujete bilo koga, a kamoli još pola stanovništva?!

Ako je to način, onda svaka Vam čast. Od tog dvoumljenja, pitanja da li sada ili sačekati još, uspećete u nameri da mnoge ljude zauvek ubedite da nikada ne prime niti ovu, niti bilo koju drugu vakcinu. Ako je to cilj, onda opet bravo za Vas. Mene lično niti jedna vaša ucena neće navesti da primim ili ne primim tu famoznu vakcinu.

Ucena na inat ne ide, to ste mogli da pitate i onu travarku podno Rtnja. Ponašate se prema polovini stanovništva kao prema maloumnicima koje ucenjujete i dovodite do granice strpljenja, a to više zaista nije pitanje zdravlja već osnovnih prava slobodnih ljudi.

Poverenje u struku je toliko urušeno da će se posledice ovoga tek osetiti u narednim godinama. Zabrana polemisanja o suštinskim pitanjima u ovoj situaciji stvara dodatne sumnje.

Ovo se neće završiti na kafićima, svaki naredni korak biće sve pogubniji u pravcu gubljenja slobode. Postoji toliko drugih načina da se ova tema osvetli i da se građani uvere u proces, a vlasti mnogih država odlučili su se na prisilu u 21. veku.

Zato preporuka svim „genijalcima“ koji su se dosetili ovakve ideje glasi – obavezno obeležje oko rukava za sve nevakcinisane koji izlaze na javnu površinu, zabranjen pristup svim javnim mestima, prodavnicama, tržnim centrima, kulturnim i zdravstvenim insitucijama, kao i sportskim događajima. Obavezan natpis na svim spornim mestima „ZABRANJENO ZA PSE I NEVAKCINISANE“, pa onda da svi zajedno vidimo gde ćemo kao društvo završiti.

Auto-antisemitizam: Izrael uvodi kovid bedževe za vakcinisane, koja je razlika u odnosu na žute trake?!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Prava jednog čoveka prestaju tamo gde on počinje da ugrožava prava drugoga, što vi protivnici vakcinacije radite. Poređenje sa fašizmom je blago rečeno degutantno, kmeee kmeee hoće da mi zabrane da idem u kafić, to je potpuno isto kao odvođenje Jevreja u logore. Saberite se i prestanite da tripujete da ste nekakve diskriminisane žrtve kad ste zapravo neodgovorni, samoživi ljudi zbog kojih drugi umiru.

  • Sve što je Dragana rekla potpisujem. Jedno je diskriminacija na osnovu rase, drugo je nagrađivanje onih koji su preduzeli korake da zaštite druge i sebe. Luftika, po običaju, drami radi lajkova.

1.1K Share
1.1K Share
Share via
Copy link