Magazin

Cenzurisana reklama opominje ceo svet i svi bi trebali da je vide

<img src="https://i.ytimg.com/vi/JdpspllWI2o

Islandska reklama objavljena je pred božićne praznike, u okviru ekološke kampanje. Ona je svojevrsna opomena čitavoj planeti, a iako je cenzurisana našla je svoj put do publike, prenosi portal Noizz.

Animirana reklama koja je dirnula milione ljudi prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne devojčice, a njoj nije jasno zbog čega, smeta joj što dira njene stvari, nervira je što pravi haos.

Revoltirana devojčica pokušava da ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovom istinom.

Priča o devojčici i majmunčetu bi trebalo da podigne ekološku svest, da skrene pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, pa i svih drugih živih bića, ali i da ohrabri čoveka da pokuša da popravi situaciju dok nije prekasno.

Najsiromašnija božićna reklama šalje najlepšu moguću poruku

Nije jasno zašto je ova reklama na Islandu dobila zabranu prikazivanja, verovatno zato što istina boli. Istina je da je sudbina orangutana već neko vreme neizvesna, zahvaljujući pohlepi čoveka.

Inače stanovnici tropskih kišnih šuma, danas žive samo na Borneu i Sumatri, a prema podacima koje je iznelo udruženje za zaštitu orangutana na Borneu, u poslednjih 30 godina populacija orangutana pala je za gotovo 50%.

Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.

Borneo se pretvara u centar proizvodnje palminog ulja pa osim što se uništavaju prirodna staništa, industrijski otpad zagađuje vodu.

Zbog seče skupocenih tropskih stabala nestaju kišne šume, a ako se stabla ne seku, onda se pale šume da bi se napravilo mesta za plantaže i da bi se zadovoljila sve veća potražnja za palminim uljem u svetu.

U Novom Sadu smo pronašli oglas bolji od svih oglasa ikada

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

160 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap