Magazin Srbija

Vulinova nova vizija: Vučić predsednik “Srpskog sveta”, a Beograd centar svih Srba

Aleksandar Vulin je pronašao svoju ulogu u timu Aleksandra Vučića i drži se nje. Kad predesdniku Srbije prigusti, ministar odbrane diže buku, u resoru il van njega, gde mu se nađe zgodno. U međuvremenu se predednik na miru olakša, i svima bude bolje.

Ovaj put je otišao korak dalje i nazvao je Aleksandra Vučića “predsednikom svih Srba” koji treba da “stvara Srpski svet”. Nije detaljnije obrazlagao svoju viziju tog novog vrlog sveta, ali je nagovestio da u centru mora da bude Beograd.

– Poslednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima je da Vučić stvara ‘Srpski svet’. Verujem i nadam se da Vučić stvara ‘Srpski svet’ i da je optužba bošnjačkih i crnogorskih medija istinita. Vučić treba da stvara Srpski svet. Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsednik Srbije je predsednik svih Srba – rekao je Vulin.

Vulin je kazao da Vučić „jeste predsednik svih Srba“ i da „zbog toga mogu samo da ga mrze“, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije, koje na zvaničnoj internet prezentaciji nedavno obrisalo sve tekstove u kojima se pominju prethodni ministri odbrane.

Vulin Top gun
Foto: Twitter/Laki Topalović

– Dosta se Srbija pravdala što Srbi vekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju – rekao je Vulin.

On je ocenio da „teritorijalno ujedinjena Nemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu“. On nije naveo koji su mu kriterijumi za poređenje Nemačke i Srbije, ali jeste dodao da Srbi „nemaju jednu državu, ali mogu da imaju jednu politiku i jednu volju“.

– Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti. Srbi su postali jedinstven politički narod i bolje da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju – kazao je Vulin.

Vojni sindikat je nedavno Ministru Vulinu uručilo ‘Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca’. Spisak razloga je podugačak, a neki od njih su jer je tokom njegovom mandata vojska imala veće gubitke u ljudstvu nego u ratovima, jer pripadnici VS ne ostvaruju pravo na plaćenu naknadu prevoza za dolazak i odlazak sa rada u realnom iznosu, regres i topli obrok, jer im se za napredovanje u službi ne priznaju diplome iz civilnih škola i fakulteta.

Ministar vojske je nekako uvek pronalazio način da bude predmet prozivki korisnika društvenih mreža.

Bilo je dovoljno da spomene tetku iz Kanade, da naopako obuče zaštitni mantil u bolnici, da prevrće očima dok predsednik govori kako će nam biti bolje za dve do tri godine…

Dosta šala na njegov račun je napisano kada je sam sebi dodelio letačku značku, pa je organizovana anketa “Ko je za to da Vulin sam poleti?

Ko su gospođe Vulin i Vučić, uticajne drugarice Jovane Joksimović?

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
326 Shares
326 Shares
Share via
Copy link