Magazin

Vulin dobio plakatu sa “nevidljivim” F-117 A, a Mile Dodik svoju zbirku pesama

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Tiosav Janković uručio je ministru odbrane republike Srbije, Aleksandru Vulinu, Plaketu sa originalnim delom oborenog “nevidljivog” aviona F-117 A, kojeg je Treći raketni divizion PVO oborio 27. marta 1999. godine iznad sremskog sela Buđanovci.

Vulinu je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Plaketa uručena u znak zahvalnosti za saradnju i sve što je ministar učinio na jačanju jedinice i poboljšanju položaja njenih pripadnika i vraćanju ratnog imena jedinici.

Rame uz rame

Tokom obilaska diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni “Milan Tepić” u Jakovu Vulin je rekao da nema armije na svetu koja bi se odrekla imena i tradicije jedinice poput Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva, koji je “tokom NATO agresije 1999. godine oborio čuveni “nevidljivi” avion F-117 A, avion F-16 i uspešno branio našu zemlju”.

On je rekao da je Treći raketni divizion za protivvazduhoplovna dejstva danas opremljen sistemom Pancir.

“Imati Pancir znači čuvati svoje nebo i svoju zemlju. Imati Pancir znači biti rame uz rame sa najboljim i najsavremenijim armijama sveta”, rekao je Vulin, a preneo 021.

Čovek istine i mira

U Drvaru je juče predstavljena zbirka pesama “Čovek istine i mira” posvećena srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Autorka ove zbirke Mirjana Danić Papić je objasnila da je Dodik “čovek koji je omiljen, voljen, sposoban i cenjen”.

Danić Papić, prosvetna radnica u penziji, profesorka francuskog jezika i književnosti i srpskog jezika i književnosti, kako su preneli tamošnji mediji, ljubav iskazuje stihovima: “Ti čuvaš našu zemlju i narod naš, ti čuvaš decu našu i svi za tebe znaju. Čitav svet tebe spominje. Čast mi je spomenuti tvoje ime”.

Dodik predlaže da svi građani RS automatski dobiju srpsko državljanstvo, SNS se slaže

170 Shares
170 Shares
Share via
Copy link