Beograd Magazin

Divlja deponija i javni toalet na stanici nedosanjanog beogradskog metroa (FOTO)

stanica vukov spomenik
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić Mesto: Beograd Datum: Sun Jun 19 15:18:20 CEST 2022 Fotoreporter: Marko Dragoslavić Izvor: FoNet

Beograd više od 4 decenije čeka metro, a jedna od stanica koja se u planovima spominje svakako je i Vukov spomenik čiji delovi prethodnih decenija više liče na divlju deponiju i javni toalet nego li na podzemno stajalište pristojne arhitektonske zamisli.

Od nekoliko ulaza u podzemnu železničku stanicu „Vukov spomenik“, otvorenu pre 27 godina, dva su u više nego katastrofalnom stanju i to sa obe strane Ruzveltove ulice, a pokretne stepenice propale od zuba vremena jer od 1995. u njihovo renoviranje nije ulagano, sada služe kao deponija koju niko ne čisti, niti održava, piše Fonet, a prenosi Nova.rs.

Pored raznih vrsta „dnevnog“ smeća koje tu bacaju prolaznici, ima onog gabaritnog, koje su korisnici lokala, kada su ih renovirali, tu bacili, jer ih je mrzelo da ga nose do kontejnera, počev od klozetskih šolja, kanti za boju ili mešanje betona, do ostataka gipsanih ploča i kartonskih kutija.

vukov spomenik podzemni prolaz
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Plafonske konstrukcije u tom delu su popucale i iskrivljene, pa preti opasnost da se svakog trenutka obruše prolaznicima na glavu, jer iz njih vire kablovi i razne cevi.

Ta dva prolaza služe i kao priručni toalet, a pošto se ne peru, svuda okolo osećaju se neprijatni mirisi.

podzemni prolaz
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Održavanje tih prolaza je u naležnosti Grada, koji je rekonstrukciju najavljivao za 2018. godinu.

To se, međutim, do danas nije desilo. Sređeni su samo prolazi koji vode na tehničke fakultete i direktno u park kod Vukovog spomenika.

Iako odgovornost svakako snose čelnici grada i nadležne službe, ne može se poreći da je stanica Vukov spomenik zapravo sraman odraz naše nekulture i odnosa koji imamo prema sopstvenom gradu, ali i državi.

Poplava na aerodromu u Beogradu, letenje se ne preporučuje neplivačima (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

78 Shares
Share via
Copy link