Beograd

Poplava na aerodromu u Beogradu, letenje se ne preporučuje neplivačima (VIDEO)

aerodrom
Printscreen Collage

Snažno nevreme zapljusnulo je Srbiju tokom jučerašnjeg (25. jun) dana, a obilne padavine i olujni vetrovi nisu zaobišli ni Beograd.

Sreća te naše područje nema veće oluje i vetrove snage tajfuna i tornada, jer je veliko pitanje šta bi od postojeće infrastrukture opstalo i šta bismo dočekali dan posle.

Potvrda ovih reči stiže iz zgrade koja bi u svakoj svetskoj metropoli morala da izgleda perfektno, jer je to prva stvar koju posetioci imaju prilike da vide prilikom dolaska u neku zemlju.

Aerodrom Nikola Tesla nikada nije bio naročito reprezentativan, a nedavno je započeta dugo iščekivana rekonstrukcija koja će proširiti aerodromske kapacitete.

Dok se to ne dogodi, aerodrom izgleda kao i svako drugo gradilište, a putnici moraju da pronalaze alternativne prilaze kako bi bili u mogućnosti da dođu do svog aviona, ili da napuste aerodromsku zgradu i upuste se u dalju avanturu po Beogradu.

Umesto ponosa koji jedan takav važan objekat mora da predstavlja, mi smo u prilici da se osećamo posramljeno pred očima sveta koji je u toku jučerašnjeg dana stizao ili odlazio iz Beograda.

Snažna kiša uspela je da probije krovnu konstrukciju i ogromna količina vode slivala se niz zidove i stubove u hodniku zgrade.

 

Istovremeno, spolja su se formirale ogromne bare koje je bilo nemoguće zaobići. Putnici koji su pokušali da napuste parking i uhvate bilo koji prevoz kako bi pobegli od ovog horora, morali su preko brdašca i blatnjave zemlje da pokušaju evakuaciju, a ne asfaltom kao u svakom civilizovanom gradu da stignu do prevoza i kasnije do odredišta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ovakvi prizori podsećaju na neki prošli vek i neku seosku autobusku stanicu na kojoj se čekaju zaprežna kola dok se kiša sliva niz lice iako ste se možda sakrili pod krošnju i strepite da grom neće baš u to drvo.

Dok se mi približavamo sredini 21. veka, ljudi osvajaju druge planete i konstruišu raznorazne svemirske programe, mi se i dalje borimo sa malo jačom kišom.

Omiljeni srpski meteorolog Marko Čubrilo prognozira leto u Srbiji i na glavnim turističkim destinacijama

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link