Magazin

Baka koja voli Vučića kao svog unuka „nekad još i više“: Dao je po 100€ svima u porodici. I paketiće

vucic-usta
Foto: EPA / MARTIN DIVISEK

– Ja imam 72 godine. Kad smo imali i kad će da imamo ovakvog predsednika u životu? Volim ga kao tebe, nekad još i više. Volim čoveka kao moje dete. Sto puta da mi je sin i unuk ne bih ga ovoliko volela. Sve mi je teško ako izgubi – priča baka čiji se snimak širi društvenim mrežama, pa je tako osvanuo i na nalogu jednog od korisnika Reddit-a.

Ona pred kamerama navodi da nikad do sada Srbija nije imala ovakvog predsednika što „daje evre“ i „daje paketiće“.

Baka dalje tvrdi da ga „voli kao svoje dete“. Pričajući o mogućnosti da SNS izgubi izbore naredne godine, penzionerka upozorava da će da „crkne“.

– Crno dete, hoću da plačem, hoću da crknem. Kad ćemo da imamo ovakvog predsednika u životu? Ja imam 72 godine, kad će da imamo i kad smo imali ovakvog čoveka? Prvo dao 4.000 prošle godine, ove godine 4.000, pa dao po 120 evra, pa dao paketić – kaže ova baka na videu.

Gledajući u kameru, ova penzionerka govori svom sinu (ili unuku), koji je video zabeležio, da Vučića voli podjednako kao i njega.

– Volim ga kao tebe, nekad još i više. Volim čoveka kao moje dete. Sto puta da mi je sin i unuk ne bih ga ovoliko volela. Sve mi je teško ako izgubi – rekla je ona. – I danas sam se prekrstila, jooo, ne daj Bože da izgubi moj sin – nastavlja ova baka i dodaje, ako Vučić izgubi, Jugoslavija je gotova. – Ako izgubi, ja ću da crknem – kaže baka.

Kaže ona, nećemo da imamo da jedemo, nećemo da imamo ništa, i objašnjava kako „Đilas oteo pare, onaj mali (Vuk Jeremić) što ga isto volela pojeo g***a“, ali, kaže baka: – Znaš šta, Vučića volim sto ‘iljade put dami je sin, unuk i praunuk, ne bi’ ga toliko volela. Bolji je no Tito!

Baka dalje objašnjava kako je njenoj porodici „lično Vučić“ dao 700 evra, sto po sto svima u porodici. I paketiće. – Takvog vladara nisam videla u životu i u svetu. I u svetu, pazite šta vam baba kaže – zaključuje ova simpatična baka.

I zaista, takvog vladara niste videli. U životu. I u svetu. I nemojte se smejati baki. Zamislite, ovako misli mnogo baka i deka. A u njihovim rukama je i olovka i papir, odnosno glasački listić. I nož i kolač, što kaže naš narod.

Zapamtite ovaj video kad krenete na glasanje. I pokažite ga svakom političaru koji misli da se vlast dobija u krugu dvojke i velikim gradovima.

Ne. Vlast osvajate sa sto metara šljunka nasutog na blatnjav seoski putić. Sa sto evrića državnih para koje vam je dao Vučić. Sa osmehom i mortadelom pojedenom na haubi. Neobavezno, usput, uz slatke reči, par ispunjenih obećanja, malo šale, rakijicu…dođe i vlast.

Pa razmislite da li se glasači u Srbiji pridobijaju na skupovima u salama ili narodnim veseljima, na tribinama ili ispred seoske zadruge, uz pivce, diskusiju i direktni kontakt sa ovom bakom, na primer. Jer, ona donosi i deli vlast. Ne salonska politika.

10.000 penzionera tužilo Srbiju zbog Vučićeve sumanute odluke da im smanji penzije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link