Magazin Srbija

Vučić: Vlada hoće da raskine sve ugovore sa Rio Tintom, ja mislim da ne treba da podilazimo narodu

vucic-intervju
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjem intervjuu na Radio televiziji Srbije govorio je o litijumu i njegovom iskopavanju u Srbiji.

– Razgovarao sam o tome sa predsednicom vlade nekoliko puta. Neću da ulazim u političke rasprave. Mučno mi je da odgovaram ljudima koji su doveli Rio Tinto. Neko je doneo Zakon o rudarstvu 2006. godine koji je bio pravljen za Rio Tinto, zbog čega oni imaju određena prava i potraživanja prema Srbiji – istakao je on.

Kako je naveo, moramo da donosimo racionalne odluke.

– Raspoloženje je takvo da bi u Vladi raskinuli sve, i da time pokažemo Srbiji koliko nas ta neodogovornost od ranije košta. Ja sam rekao da nemamo prava to da radimo jer mi treba da obezbedimo taj novac i ne treba da podilazimo narodu – istakao je.

Kako je dodao, morali bismo da idemo pred britanske i američke arbitraže ako odlučimo da raskinemo.

– Mislite da mi nije najlakše da kažem da sam saglasan sa Vladom? Ja mislim da će Vlada tu odluku da donese. Ja mislim da bi trebalo da se donese moratorijum do kraja godine da ne gubimo ogromnu šansu i novac – dodao je.

Kako je naveo, nikada nikoga iz Rio Tinta nije sreo sem na dva sastanka.

– A mislim da su nekima ilegalno davali novac. Nemam dokaza, a to sad ne možete da istražite posle 15 godina. Pare su dobili za promenu Zakona o rudarstvu. Za to nemam dokaze ali za to postoji opravdana sumnja, dali su nekom istražna prava za džabe. Izbrisana je iz zakona odredba o javnom nadmetanju za prava – dodao je.

Brnabić: Ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze…

Izvor: B92

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Baš to gordo zvuči da ne treba da podilazimo narodu !!! A kome treba da podilaziš, ti izgleda nisi svestan da služiš narodu ili te to narod treba opet podsetiti???
    Slušaj Bre barabo jedna ako momentalno ne otkažeš Rio Tinto budi siguran da će ti vrlo brzo pokazati put u đubrište političke istorije jer te je on nažalost tu i doveo.
    Da Bog da ruku odsekao ako ikad budem dao glas bagri poput Vas predsedniče drski i bezobrazni… pazi majku mu neće on da podilazi narodu, da nećes da nas biješ možda?!?!?!?

OGLAS

PARTNERI SAJTA


235 Shares
235 Shares
Share via
Copy link