Srbija

Vučić: Sutra ću da smislim neku vakcinu i primiću prvi sa vojnicima kojima komandujem

„Sutra ću da smislim neku vakcinu. Kad zloba, pakost i mržnja pobeđuju razum, onda se dođe do ovoga. Mnoge zemlje traže vakcinu, nijedna nije registrovana, a oni pitaju gde je moja. Doći će, a onda će se pitati da li je sigurna. Kada je ja budem primio prvi, onda će reći da je sebi obezbedio vakcinu, ali ne i drugima. Šta god uradite, onima koji samo mrze, sve će biti isto. Primiću prvi vakcinu kada bude stigla i to sa vojnicima kojima komandujem“, rekao je Vučić prilikom obilaska kovid bolnice na Batajničkom drumu.

– Niko nije verovao da možemo za četiri meseca da izgradimo ovako velelepnu bolnicu – kaže Vučić, a prenosi portal Direktno.

On se radnicima zahvalio na borbenosti i poželeo im srećan rad.

– Hvala što radite važnu stvar, za našu zemlju, pozdravite porodice – rekao je predsednik.

Istakao je da je ponosan što je zajedničkim snagama uspelo da se dođe do poslednje faze radova i za kratko vreme završi kovid bolnica koja će svima mnogo značiti.

– Kao građanin Srbije sam ponosan da smo za četiri meseca uspeli da igradimo nešto ovako. Hoću da čestitam radnicima, državi koja je smogla snage da ovo plati. Čekamo da za sedam dana otvorimo bar jedan deo. Kada prođe vreme korone ovu bolnicu ćemo koristiti za druge potrebe. Uložićemo više od 6 do 7 milijardi za izgradnje bolnica, a zatim za renoviranja još 30 miliona evra, ogroman novac koji nije lako prikupiti u ovakvim uslovima – rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na sve veći broj testiranih i najavio još masovniji broj testova.

– Probaćemo da idemo na 25.000, 30.000 dnevno testiranih. Spas je u masovnom testiranju i vakcini. Mi ćemo se truditi da u narednih mesec dana obezbedimo prve doze. Razgovaramo sa svim zemljama, deo smo Kovaks industrije i, ako oni nabavljaju, ne pitamo koliko košta – kaže Vučić, dodajući da se ipak razgovara sa Kinezima, Rusima, Britancima… kao i da će „dati sve od sebe da se obezbedi milion doza.

Jedini u Evropi

Kovid bolnica bi, prema najavama, trebalo da bude završena do 1. decembra i odmah spremna da primi i prve pacijente. Pripadnici Vojske Srbije, između ostalih, učestvuju u opremanju bolnice, a i večeras su bili u Batajnici.

Kaže da će dati sve od sebe da se obezbedi milion doza do kraja godine, te da je pritisak na zdravtsveni sistem neverovatan.

– Ljudi su na ivici fizičke snage, a i 1.500 radnika nam je zaraženo – kaže presednik novinarima.

Ističe da će država dati sve od sebe da obezbedi vakcine prvenstveno za zdravstvene radinke, vojnike, radnike u komunalnim službama, u rudarskim kopovima i slično. Bolnica u Kruševcu, kaže, biće gotova do 15. decembra.

– Mi smo jedini u Evropi koji smo uspeli da u ovako kratkom roku izgradimo ovakvu i ovoliku bolnicu. Biće veća i od KBC Dragiša Mišović, biće ubedljivo najveća bolnica – kaže Vučić.

„Sutra ću da smislim neku vakcinu“

A onda je usledilo pitanje novinarke Pinka, kako komentariše „napade Đilasovih medija o vakcini“.

– Sutra ću da smislim neku vakcinu. Kad zloba, pakost i mržnja pobeđuju razum, onda se dođe do ovoga. Mnoge zemlje traže vakcinu, nijedna nije registrovana, a oni pitaju gde je moja. Doći će, a onda će se pitati da li je sigurna. Kada je ja budem primio prvi, onda će reći da je sebi obezbedio vakcinu, ali ne i drugima. Šta god uradite, onima koji samo mrze, sve će biti isto. Primiću prvi vakcinu kada bude stigla i to sa vojnicima kojima komandujem – poručio je Vučić.

„Trudio sam se da na sahrani patrijarha dam primer ostalima“

vucic-sahrana-patrijarha-irineja

– Trudio sam se i na sahrani patrijarha da sve vreme nosim masku i da tako dam primer drugima. Za mene je zanimljivo da o tome govore oni koji su zauzimali Skupštinu, vikali, okupljali se bez maski, upozoravani da to ne rade, a oni govorili da pričamo gluposti i da korona nije bolest – kaže Vučić.

Predsedniče, skinite masku da vas bolje vidimo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

528 Shares
528 Shares
Share via
Copy link