Magazin

Vučić kaže da su jadni svi koji su ga nazvali praškim siročetom, a nije dobio ni ručak

ju
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije izdržao a da ne prokomentariše svoje jučerašnje (6. oktobar) učešće na samitu u Pragu, rekavši da su jadni oni koji ga nazivaju siročem.

– Kad napustite svoju zemlju u 7 ujutru i vratite se u ponoć i pritom nemate ni ručak, ni bilo šta slično, već sve vreme radite i borite se za interese svoje zemlje, onda vam oni kažu da ste tužni kao siroče i da vas niko neće, a vi dobijete čast da govorite na večeri i budete jedan od 10 govornika. Sedeo sam pored nosioca ideje Evropske političke zajednice, a to je Emanuel Makron, francuski predsednik. S jedne strane mu sedi ukrajinski premijer iz jasnih razloga, a s druge sedi predsednik Srbije. A vi na sve to imate to da kažete? Jadni su oni koji te stvari govore – naveo je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da EK donela odluku da Srbija bude izuzeta iz novog paketa sankcija EU.

– Onda je na predlog Hrvatske, uz podršku dve članice, shvatili da nemaju konsenzus po tom pitanju, pa su to skinuli. Samo da se niko ovde ne pravi nevešt, nego da se zna kako je to stvarno izgledalo. Zato ćete sutra čuti i po tom pitanju čuti značajne i dugoročne odluke – istakao je Vučić.

Podsetimo, šef srpske države stigao je juče u Prag kako bi, kako su to najavili prorežimski mediji, “sasuo istinu lice” evropskim liderima. Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdila je da će Vučić biti “sam protiv svih” i da će na samitu Evropske političke zajednice demonstrirati “svu snagu argumenata”.

Demonstracija argumenata, ako je suditi po snimcima iz Praga, na kraju nije prošla onako kako je to očekivao predsednik. Iako za sebe tvrdi da je rado viđen gost i prijatelj svetskih lidera, oni očigledno nisu želeli da se druže sa njim, pa je tako Vučić slobodno vreme, na pauzama između važnih sastanaka, provodio sam.

Pogledajte tužan prizor sa samita u Pragu.

Vučić šapatom očitao bukvicu evropskim liderima i vratio se u usamljeno detinjstvo (VIDEO)

46 Shares
Share via
Copy link