Magazin

Vučić šapatom očitao bukvicu evropskim liderima i vratio se u usamljeno detinjstvo (VIDEO)

ju
Printscreen

U danu kada su Crvena Zvezda i nešto kasnije Partizan ostvarili evropske pobede u Ligi Evrope, odnosno Ligi Konfederacija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je važan susret sa evropskim liderima u okviru Samita koji se održava u Pragu.

Ono malo ponosa koji smo osetili zbog pobeda naših fudbalskih klubova, predsednik Srbije je uspeo da rasprši na svom političkom gostovanju.

Dok su se ostali lideri u neformalnom druženju zabavljali i smeškali zbog ispunjenja prvog koraka u ostvarivanju ideje predsednika Francuske Emanuela Makrona o formiranju Evropske političke zajednice, naš zvanični predstavnik morao je da se zadovolji ulogom nadzornika.

Dok su turski predsednik Erdogan i mađarski premijer Orban razmenjivali mišljenja sa Makronom, predsednik Srbije uzalud je čekao na razgovor sa svojim „velikim prijateljima“. Možda je naš predsednik pobrkao, pa je negde duboko u svojoj podsvesti pomislio da je reč o Samitu nesvrstanih, te je svoju nesvrstanost svima, ali baš svima dokazao.

Pognutih ramena, predsedniku je društvo pravila njegova verna senka Suzana Vasiljević, dok je prva pratilja Gordana Uzelac iskoristila priliku da iz prve ruke vidi kakav značaj i uticaj ima predsednik Vučić među evropskim zvaničnicima kako bi svoj utisak verodostojno prenela putem ružičastih frekvencija.

Lične „sankcije“ koje je sinoć preživeo Aleksandar Vučić opovrgavaju onu staru naprednjačku tvrdnju koliko je danas Srbija poštovana kao država za razliku od „nekog ranijeg perioda“. Svi se sećamo hoklice ispred Trampa i Zaharove koja je tu neprijatnost poredila sa Šeron Stoun i „Niskim strastima“.

Sećamo se i ponižavanja iz Pariza 2018. godine, kada je Srbija kao zemlja pobednica Velikog rata posramljena usled sramnog rasporeda sedenja prilikom zvaničnog programa. Predsednik je i tada bio manji od makovog zrna, ponižen pred očima svetske i domaće javnosti.

pariz
Printscreen

Postoji opravdana bojazan da je prosto navikao na takav tretman, ali je problem što se sa njim u toj priči sramoti i čitav jedan ponosan narod.

Najavljeno obraćanje predsednika javnosti Srbije, zakazano za 8. oktobar, sada će biti još zanimljivije jer negde njegov povređeni ego mora izbiti, a to obično biva ovde, na domaćem igralištu, gde se oseća važnim, bitnim i gde je od njega napravljeno božanstvo starogrčkih razmera.

Snimak koji se pojavio podsetio je mnoge na školske dane i veliki odmor koji u društvu manje „popularni“ đak po navici provodi izopšten u nekom ćošku čekajući nastavak nastave.

Bilo je i onih koje je situacija iz Praga podsetila na fotografiju sa jednog letovanja iz Vučićevih mlađih dana, gde sedi usamljen i tužan, sa praznom flašom Koka Kole pokušavajući da iznađe način da sam sa sobom odigra masne fote.

Predsednik je svoj boravak u Pragu proveo u društvu osobe koja je prilično lepo plaćena da mu pravi društvo. Fin život ispunjen istinskim prijateljima.

Sada se tek vidi uloga Branislava Milićevića u SNS-u. Branko Kockica će po povratku predsednika sa svojim partijskim kolegama organizovati jedan ljubavni „ratatatira“ za najvećeg srpskog sina, kako bi shvatio da „nema ljubavi u klubu“ već jedino u stranci.

vucic i kockica
Printscreen Collage

Nekima je ovaj video klip naterao kiseli osmeh na lice jer su ih Aleksandar Vučić i Suzana Vasiljević podsetili na filmski klasik „Tito i ja“ i čuvenu scenu iz voza kada Dimitrije Vojnov biva osuđen na društvo simpatične devojčice i njene princes krofne.

Ali predsednik je junački izdržao ponižavanje, za Srbiju razume se, a zahvaljujući ljubavi koju oseća u svojoj stranci brzo će se oporaviti i vratiti u ulogu neustrašivog svetskog lidera koji Srbiju gura napred.

I dok su Grobari i Delije sinoć slavili velike pobede, naprednjaci spremaju taktiku kako da kod Marića, Sarape i Jovane Jeremić opravdaju ovo asocijalno ponašanje svog lidera.

Nije smak sveta, Vučić se uvek može vratiti u Narodnu skupštinu da se iživljava nad našom nesrećnom opozicijom, da povrati samopouzdanje, ali i samopoštovanje nakon ovog debakla.

Vučić na tronu, Srbija na kolenima brže, jače, bolje.

Sve za majku Srbiju.

Vučić se zbog nafte svađao sa hrvatskim novinarima, pa im poručio „da nastave da rade to što rade od 1941.“

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

550 Shares
550 Shares
Share via
Copy link