Magazin

Vučićev penal k’o Mijatova prečka, izaziva teške traume tokom odrastanja

vucic-palma-penal-lopta
Foto: Privatna arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić šutnuo je penal na stadionu kraj Uba, još jednom demonstriravši svoj sportski talenat. Nakon epske banane onomad klincu na basketu, sada je u stilu najvećih golgetera zabio jedan u nebranjeni deo gola na opštenarodno oduševljenje.

Dok oni režimski naginjači veličaju još jednu bogovsku sposobnost svog idola, oni sa opozicione tribine su jednoglasni u skandiranju „ua pederu“. Dok moja generacija vuče traume čuvene „Mijatove prečke“, današnji klinci će posledice svog odrastanja tek osetiti u narednim decenijama.

Vučićev golgeterski učinak mora se meriti svim penalima koje je on kao sudija sam sebi svirao. Bela tačka i bela linija šesnaesterca pomera se ako je kontakt bio van šesnaest, a za svaki naš prekršaj egzekucija bi bila nemilosrdna.

Penal mog detinjstva vs penal tvog detinjstva

Najstroža kazna, zalet, pucanj i gol u rašlje. Bez omaške. Nameštamo mu se svi na penal, a jedan vrsni majstor svojim fintama izbacuje nas iz ležišta i balansa normalnosti svaki put kada steknemo utisak da smo na putu konsolidacije sopstvenih redova.

Nekada crvene linije postale su bele, a izvlače ih i profitiraju na njima svi delegati i sudijske komisije. Kako bi se inače onolike novogradnje po Vračaru sagradile osim od silnih penala i belih linija.

Na beloj tački smo tolike godine, nismo izašli dalje od svog kaznenog prostora, a za protivnika imamo mahera i virtuoza koji kažnjava i najmanju grešku. Iako ponekada ode u Brisel i odigra kvalifikacije za Ligu šampiona, on je zapravo car za ovu našu beton ligu.

Usavršio je naš amaterizam i postao vrhunski profesionalac, vrlo disciplinovan i odlučan. Dok nama sija zlatno doba, on grabi ka svojoj zlatnoj kopački. Odigra ovaj velemajstor fudbala nakon domaće lige i regionalno takmičenje, a kako je i tu žalosna konkurencija svoj primat polako uspostavlja i u tom takmičenju.

Za svaki penal koji pogodi, Vučić uplaćuje narodu po tri hiljade dinara, u dobrotvorne svrhe, dogovoreno je sa stranim sponzorima MMF-om i Svetskom bankom.

Dok nam se iz UEFA smeju i upiru prstom u kriminal i nameštanje mečeva, možda bi i njihove kolege iz EU mogle da konačno progovore o nameštanju rezultata, sumnjivim penalima i pokradenim parama prilikom raznoraznih transfera sa jednog na drugi račun. Problem je jedino što su u svim tim malverzacijama i sami učestvovali, pa ćemo po svemu sudeći još dugo gledati ovo domaće izborno takmičenje kako se prelama po betonu umesto po zelenim i urednim terenima.

„Daj gooool, daj goool, samo goool, naš je Bog i život dajemo za za gooool, mi pevamo, daj goool“ ori se sa obećanog nacionalnog stadiona dok se naš Alek priprema da nam ga zabije još jednom, onako majstorskim efeom. Golmani iz Ustavnog suda, Tužilaštva i MUP-a nemaju nikakve šanse i jedino mogu da saučestvuju u potpunom potopu našeg nacionalnog tima.

penal komentari
Foto: FB

Kapiten kapitenski, Vučić J. Vučićevićevski.

Koji sam ja sam sebi kralj: Svemogući Vučić pucao penal nepomičnom golmanu

7K Shares
7K Shares
Share via
Copy link