Magazin

Vučić obmanjuje podacima o visini plata: Albanija, Crna Gora, Bosna, Makedonija i Srbija odabrano društvo

Manipulacija podacima, već smo navikli, zar ne?!

Istinomer je kao „neistinite“ ocenio reči predsednika Srbije da je naša zemlja prva u regionu po visini plata. Šta je za njega region veliko je pitanje, ali činjenice govore suprotno.

– Dobijate poruku da Srbija ne sme da štrči, pre pet godina bili smo četvrti u regionu po visini plata. U decembru 2020. godine smo ubedljivo prvi u regionu. Crna Gora nam je bežala 150 evra, sada mi bežimo njima. Javni dug Crne Gore je rastao, naš padao, kaskali smo 70 evra za BiH, sada smo 70 evra ispred – pohvalio se predsednik neverovatnim ekonomskim rezultatima u svom obraćanju 10. marta ove godine.

Istinomer je uporedio podatke zemalja u regionu i zaključeno je da smo manje bedni samo od Albanije, Severne Makedonije i BiH.

Hrvatska ima prosečnu bruto platu oko 1.240 evra i ubedljivo je ispred Srbije sa 770 evra bruto. Slovenija, Mađarska i Rumunija takođe su ispred nas.

Kada je reč o minimalnoj zaradi, podaci su tu tek poražavajući. Ona je decembra 2020. bila najveća u Hrvatskoj sa 546 evra. Zatim u Rumuniji 460,77, u Mađarskoj 451,5 a u Srbiji 344,43 evra.

Šta onda reći za stotine nezaposlenih građana ili one koji na mesečnom nivou primaju manje od 300 evra mesečno?! Kako je to moguće za stanovništvo jednog ekonomskog tigra?!!

Srbija je evropska Kambodža, na jugu zemlje plate ispod svakog minimuma dostojanstva

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
70 Shares
Share via
Copy link