Magazin

Nezaposlenost u Srbiji najniža od 1878, a penzije će biti ne beznačajno povećane

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je penzionerima da budu spokojni, jer penzije ne samo da će biti sigurne i redovne, već i povećane i to, kako je istakao, ne beznačajno povećane.

Takođe, najavio je da će država tražiti da se uveća minimalna zarada u 2021. godini i da će pomoći poslodavcima kroz uvećanje neoporezivog dela osnovice, kako ne bi počeli da otpuštaju radnike, piše 021.

„Verujem da će svi biti zadovoljni“, dodao je.

„Nadam se da će država moći da pomogne poslodavcima bar za dve trećine povećanja minimalca“, naveo je Vučić dodajući da država, ipak, ne može da udovolji „pustim snovima“ pojedinih poslodavaca.

Ukazao je da je „Srbija u drugom kvartalu spustila nezaposlenost na ispod 7,5 odsto, što je istorijski minimum, na nivou najrazvijenijih zemalja“. Kaže da će to biti zvanično saopšteno u ponedeljak i da je po tome Srbija prvi put, i to u doba korone, iznad proseka evropskih zemalja i na nivou onih najrazvijenijih po tom pitanju.

„Nikad manje nezaposlenih nismo imali u istoriji Srbije, ne od devedesete prošlog veka, već od 1878. godine“, rekao je Vučić, napomenuvši da tada nije postojala Evrostat metodologija.

Objašnjava da se to dogodilo „zato što su mere države bile ciljane i pametno osmišljene i napravile izuzetan efekat, kako kaže MMF“.

Naveo je da penzioneri mogu da budu sigurni da će penzije biti redovne i podsetio da je usvojen švajcarski model uvećanja na osnovu kojeg će i biti uvećane penzije.

Grupa intelektualaca podnela krivičnu prijava protiv Aleksandra Vučića

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

266 Shares
266 Shares
Share via
Copy link