Srbija Vesti

Vučić neće legalizovati marihuanu, svi samo lažu o njemu i njegovima

vucic
Izvor: Andrej ISAKOVIC / AFP/N1

Nećemo da dekriminalizujemo marihuanu, a narkodilere ćemo goniti više nego ikada, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o skidanju marihuane sa liste narkotika.

– Nemaju više šta da slažu ni o meni ni o mojoj porodici. Više ne znaju šta će da kažu, pa izmišljaju da ćemo da dekriminalizujemo marihuanu i da će svi biti oslobođeni za Jovanjicu – rekao je Vučić.

On je naveo i da je sve pitao o tome šta je problem sa Jovanjicom, ali da niko ni ovde ni u Briselu nema na to odgovor.

– Slagali su opet na isti način. Oni ne razumeju da se promene nekih članova odnose na medicinske izuzetke jer je sve povezano sa njihovom podsvešću i onim što su oni radili – ukazao je Vučić.

Konstatovao je i da ništa nisu uradili i da od 1995. godine nema nijedne nove fabrike ni bolnice, prenosi 021.

– Šta je urađeno? Ništa. Uzimali pare, trpali u džepove. Tako bi oni radili i sa drogom, ali to neće da se desi. Gonićemo sve za marihuanu i neće biti dekriminalizacije – poručio je Vučić u svom maniru.

Lončar najavio skidanje marihuane sa liste narkotika

Prva informacija o tome da će marihuana biti skinuta sa liste narkotika u skoroj budućnosti potekla je pre desetak dana od ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija kao članica UN, a u skladu s odlukom UNODK-a, skinuti marihuanu s liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.

Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom, kazao da Srbija nema ništa protiv odluke UN.

– Već smo ušli u tu problematiku i mi kao članica UN – poštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo – kazao je Lončar.

Potpuno otvaranje kafića i restorana za koji dan, Vučić proglašava pobedu nad koronom

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

137 Shares
137 Shares
Share via
Copy link