Magazin

Sve Vučićeve laži o smrti Stanike Gligorijević: 2019. video sam, 2021. koji snimak!?

naplatna-rampa-doljevac-babic

Još nekoliko meseci i biće tačno tri godine od kada je na naplatnoj rampi Doljevac život izgubila Stanika Gligorijević. Tačnije, danas je 943 dana od njene pogibije. Ovo je samo jedna u čitavom nizu tragičnih i nerasvetljenih afera kojima svedočimo od dolaska na vlast Srpske napredne stranke, a koja za posledicu ima smrt nedužne osobe.

Čuvena dva minuta koja nedostaju sa snimka i uloga Zorana Babića u automobilskoj nesreći i dalje su predmet spekulacija i sumnji da je istina skrivena od javnosti, da je predsednik Srbije sakrio dokaze čime je još jednom pokazao da su interesi stranke i prijateljski odnosi daleko iznad Ustava i zakona ove države.

Pisac i istoričar umetnosti Nebojša Novi Milenković napisao je na svom Fejsbuk profilu kratku istoriografiju Vučićevih, u najmanju ruku, kontradiktornih izjava o slučaju Doljevac i nakon uvida u ove redove nameće se utisak da živimo u šizofrenom i obespravljenom društvu bez principa odgovornosti i pravne države. Poslednja stavka iz anticipirane budućnosti nije fikcija, već ublažena verzija onoga što bismo mogli dobiti u samom finišu predizborne kampanje iduće godine.

Vučić februara 2019: Lično sam pregledao snimak nesreće sa naplatne rampe u Doljevcu. Snimak je užasan. I ja mogu da vam kažem da Babić nije vozio!

Vučić juna 2019. (obraća se Zoranu Babiću na sednici SNSa): “Kada su te nepravedno napadali da si ti vozio onaj automobil, a ko je bio, Babiću, tu da te brani? Jedino ja. Bilo je još nekoliko ljudi, svi ostali su ćutali i mislili da si stvarno ti vozio. Nije Babić vozio, da znate. Imamo snimke, nije on vozio. Lagali su kao i obično, ali sam ga branio.”

Vučić avgusta 2019 (u intervjuu Glasu Amerike): “Da li zaista mislite da bih bio budala da pogledam snimak, i da vam kažem da je to tako. A da znam da postoji taj snimak koji bi dokazivao nešto drugo? Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne državne organe kao predsednik Republike da vam pokažu to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci”.

Vučić decembra 2019 (porodici pok.Stanike Gligorijević): “Što se tiče snimka, ja sam lično posetio porodicu nastradale žene i zamolio čoveka i rekao mu “Ne preporučujem Vam da gledate snimak, kad god hoćete možete da dođete da pogledate snimak”…

Vučić aprila 2021: “Niti me je ko pitao niti posedujem snimak, nit mi je ko tražio bilo šta.(…) Nikakve nadležnosti nemam, niko me nije pitao, niko me ni za šta nije pozvao. To morate da pitate neke druge nadležne organe.”.

Vučić marta 2022 (u finišu predsedničke kampanje): Koji snimak!? Sad su tajkunski mediji izmislili i nekakav snimak. Ne znam uopšte o kakvom snimku pričaju. Pitajte vi one vaše šta su snimali i gde su se sve snimali, mene nikakva snimanja ne interesuju. Ne idem na odmor i ne volim da se snimam, za razliku od onih koji su opljačkali Srbiju koji ništa drugo i ne rade osim što se snimaju. Za razliku od njih koji su krali pare za sebe, i sve to lepo snimali – ja želim da građani budu bogati i nikakva snimanja me ne interesuju… A narod će najbolje znati da proceni…”

Video sam, nisam video i na kraju ono što sigurno možemo očekivati, vesti iz budućnosti – koji snimak?! U danima kada je DOSTOJAN glavna reč u takozvanom ’srpskom svetu’ nije loše podsetiti se na sve ono što je predsednik govorio u prethodne dve i po godine o pogibiji Stanike Gligorijević. Na odgovorima bez kojih se ne može, mora se insistirati.

Ako predsednik otvoreno laže i obmanjuje javnost onda on svakako NIJE i ne može biti dostojan funkcije koju obavlja. Prikazivanjem iskasapljenih tela iz Ritopeka ova vlast je načinila to da televizijski program više nikada neće biti isti, pa se postavlja pitanje kako je moguće da se takve morbidne fotografije mogu prikazati svima, pa i deci, u udarnom terminu, a snimak, odnosno dva minuta koja su isečena, nije moguće videti zbog uznemiravanja javnosti?!

Vučić u odbrani Babićevoj nije prezao od preuzimanja kompletne odgovornosti na svoje ime, te sada Babić više nije tema. Niti njegov vozač. Tema je samo Stanika Gligorijević, pravda koje nema i Aleksandar Vučić, kao jedini ovlašćeni istinotumač u zemlji Srbiji.

Ne može se večito živeti u laži, jer kad tad ona postaje preteška i pada na glavu svima onima koji se o nju oglušuju. Čovek je otkrio svetlost, u svetlosti je istina govorio je Tesla, a nas drže u mraku slatkorečivosti i obmana. Ovakvo iznošenje tačnih podataka, datuma sa citiranim lažima jedini je način da se lažljivci isteraju na čistinu. Ako zaista dočekamo ovu izjavu iz marta 2022. mi i ne zaslužujemo da se nazivamo ljudima, a onda RTS ima pravo što nas tretira kao stoku.

“Možeš lagati neke ljude sve vreme, možeš lagati sve ljude neko vreme, ali ne možeš lagati sve ljude sve vreme.” – Abraham Linkoln

Palma poručio da zna za brojne tajne političara, izlajao detalje o smrti na naplatnoj rampi Doljevac

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
208 Shares
208 Shares
Share via
Copy link