Koronavirus Srbija

Kako je Vučić počeo da gubi već dobijen rat protiv korone, opozicije i građana

vucic-izbori

Jedan za drugim, funkcioneri Srpske napredne stranke koji su bili na proslavi Pirove pobede na proteklim izborima, javljali su se simtomima koronavirusa. Korona SNS žurka je direktno u KBC Bežanijska kosa poslala i predsednikovog novog jorkija – Čedomira Jovanovića.

Neki kažu da je Čeda tamo smešten u istoj sobi sa Anđelkom i Danilom, Vučićevim ocem i sinom. Kako god, mnogi su primetili da se Aleksandar Vučić nekoliko dana ne pojavljuje u javnosti, iako u delovima zemlje čiji je predsednik bolest odnosi ogromne žrtve. U Novi Pazar je poslao Anu Brnabić i Zlatibora Lončara, koji su tamo propisno izviždani. Tamo je bio i Rasim Ljajić, čija je slavljenička žurka bila glavni generator zaraze.

Kako se desilo da je počeo da gubi već dobijen rat protiv korone, opozicije i protiv svih koje vide kao smetnju svojoj moći, dakle građana, analizira Danas u redakcijskom komentaru.

Da li bi Aleksandar Vučić morao da objavi da ide u samoizolaciju 14 dana nakon što je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19 kod više visokih zvaničnika vlasti koji su zajedno sa njim 21. juna slavili pobedu u štabu Srpske napredne stranke?

Da li su se zbog Vučića testirali Vladimir Putin, sa kojim je on razgovarao koliko 23. juna, a 24. juna sedeo na paradi u Moskvi? Da li test mora da prođe i predsednica Evropske vlade Ursula fon der Lajen, sa kojom je Vučić 26. juna razgovarao u Briselu?

Da li su zbog potezanja optužnice za ratne zločine Hašim Tači, ali i Ričard Grenel i Robert O Brajen izbegli korona rizik, budući da je Vučićev put za Vašington otkazan?

Vučiću i njegovim naprednjacima pošlo je za rukom ono što se koliko u aprilu činilo nemogućim – da pucaju sebi u noge i počnu da gube već dobijen rat protiv korone, protiv opozicije i protiv svih koje vide kao smetnju svojoj moći.

Ali nije SNS i njenog lidera sreća napustila slučajno i iz hira sudibne, naprotiv, sami su sebe „odradili“ time što su se samoubedili da su nepobedivi. I što je još gore, da je samo važno da se dopadnu velikom „šefu“ – Vučiću i da će biti zaštićeni od baš svega.

Ako on voli narodno veselje, pa hajde da se veselimo, grlimo i ljubimo, kao da smo stvarno imali izbore sa ozbiljno jakom opozicijom, pa smo pošteno „pokidali“ rezultat.

Toliko smo pokidali da ne moramo da nosimo zaštitne maske i održavamo odstojanje, to je samo za „glup“ narod koji gleda junake iz Kriznog štaba, umesto ljubavnih novela i prima se na njih. A mi smo pametni, nama se svi u bliskoj okolini dive i klanjaju.

Samo što kovid 19 nije plaćeni savetnik pri vladi, a ni potkupljeni novinar, još manje zavisni koordinator stranke iz neke uboge srpske varoši… Niti je međunarodni lobista koji zajedno sa vizitkartom spušta i broj računa i cenovnik svojih usluga. Kovid 19 ne gleda ni Pink, ni Hepi, niti čita Informer, a da izvinete, zabole ga i za društvene mreže Tviter i Fejsbuk.

Kovidu 19 tako je pošlo za rukom ono što nezadovoljnom narodu i iskrenoj opoziciji nije – dokazao je vrhovnicima SNS da su samo ljudi i da su samo privremeno na vlasti. Da su živi i zdravi, da pregrme koronu i da pređu u opoziciju.

Upozorenje dr Radeta Panića koje je duboko uzdrmalo srpsku javnost

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

179 Shares
179 Shares
Share via
Copy link