Magazin Srbija

Vučić vikao “hoću da me linčuješ devojčice jedna”, pozivao petoricu na tuču, sad se izvinjava za rečnik

vucic-jeremic

U Predsedništvu Srbije reklo bi se ništa novo, drama kao i svakog dana. Ova drama traje od petka i kraj se ne nazire jer su ipak svi akteri tuče koja se nije desila uspeli da zadrže pesnice.

Naime, predsednik Srbije Aksandar Vučić izjavio je u četvrtak 24. juna da ako neko iz Narodne stranke hoće nekog iz Srpske napredne stranke (SNS) da “linčuje”, treba da se obrati njemu, a ne “nevinim ljudima” iz SNS.

Vučić je na konferenciji za novinare u Palati Srbija, povodom najava iz Narodne stranke da će se prema pripadnicima SNS, nakon njihovog odlaska sa vlasti sprovesti „politički revanšizam“, rekao da će se, ako zakažu kada i gde, on odazvati i doći „sam protiv petorice“ iz rukovodstva Narodne stranke, koji pozivaju na „linč“.

– Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite – rekao je Vučić na pomenutoj konferenciji u Palati Srbija.

Na njegov poziv odazvali su se već narednog dana predstavnici Narodne stranke, koji su u obraćanju medijima ispred Predsedništva naveli da su došli kako bi pitali Vučića da li je normalno da javno poziva građane Srbije da se tuku sa njim.

Na megdan su došla njih četvorica. Rijaliti predsednik ima i rijaliti opoziciju. Javnost je u međuvremenu videla prvo fotografije nastale iza zatvorenih vrata Predsedništva, pa onda i ekskluzivne video snimke.

Čovek iz obezbeđenja deluje kao jedina zdravorazumna osoba na snimku koji je obišao Srbiju ili makar onaj njen deo koji ima pristup “slobodnim” medijima.

“Hoću da me ličuješ devojčice jedna” uzvikivao je predsednik Srbije. Niko nikoga nije linčovao ili to makar kamere nisu zabeležile.

Predsednik rijaliti Srbijie danas kaže da nije tačno da je nekoga zvao na tuču, već da je rekao da oni dođu da njega tuku. On je naveo da su “došla njih petorica od 500 kilograma žive vage”, ali da nisu mogli da ga linčuju.

– Onda kada su preterali i kada su svakome na društvenim mrežama počeli da govore ‘ti ćeš da stradaš, stradaće i porodica, ti ćeš u zatvor, tebe ćemo da linčujemo, tebe ćemo da bijemo, ti ćeš da cviliš’. Kada su Ani Brnabić rekli glupačo, ološu, kokoško jedna… a ćutali su svi. I iz Vlade i iz tzv. nezavisnih medija, nevladinog sektora. Onda sam se drznuo i rekao ‘nema problema, nemojte te ljude da linčujete, dođite da linčujete mene’. Nemojte da izmišljate da sam nekoga zvao na tuču. Ja sam rekao dođite da vi mene tučete, što jasno čujete i vidite. Stojim mirno, za milimetar me niko pomerio nije – rekao je predsednik Srbije.

On je izjavio da su „vriskali, kreštali“.

– Ja sam pogrešio. I sad vidite dokle ta pokvarenost ide. Moji roditelji nisu imali novca na žalost da me školuju u Jejlu, Pristonu, Oksfordu… Školovao sam se zahvaljujući svojoj marljivosti i znanju na običnom državnom Pravnom fakultetu, budžetski sam deo bio. Valjda sam bio, takav mi je broj indeksa bio. Ali sam odrastao i na ulici. Ja se toga ne stidim. Sišao sam i izletelo mi je nešto. Jedina reč zbog koje se izvinjavam narodu i građanima Srbije. Sišao sam i rekao sam ‘ajde evo došao sam, sam sam’. Njih petorica su me okružili. ‘Linčujte mene devojčice’ – rekao je Vučić.

On je izjavio da vidi da je glavni napad zbog toga što ih je nazvao „devojčicama“, te da je pogrešio zbog toga i izvinjava se, piše Nova.

– Ostalo mi s ulice. Ostalo mi kad sam imao 20, 20 i kusur godina. Da, ja sam proveo mnogo vremena na severnoj tribini. Niti se kajem, niti žalim zbog toga. Naprotiv, i na taj deo života sam ponosan. Prošlo vreme za to. Počeo sam da učim i bio jedan od najboljih studenata. Ostalo mi, izletelo mi iz usta kada sam ih video, te batinaše u pokušaju, koji svakog dana prete svima. Pogrešio sam. Nema ništa lepšeg na svetu od devojčica – rekao je Vučić.

Epilog jučerašnjeg blama: Jeremiću “smrdi iz usta”, a Vučić je nezapamćeni primitivac

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
288 Shares
288 Shares
Share via
Copy link