Magazin Srbija

Hoće li Vučić ikad izviniti Srbima kao što se izvinio istarskim vinarima?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio je izvinjenje svim istarskim vinarima i vinogradarima.

“Molim sve vinare u Istri da mi oproste zbog ovoga jer to što ja nešto ne volim ne znači da to nije dobro i ne znači da ja to moram da znam. Da mi oproste i da im kažem hvala unapred što su prihvatili to moje izvinjenje, a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim”, rekao je predsednik.

Podsetimo da je Vučić nedavno u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska malvazija “loše vino koje ništa ne valja”, “da ne može da se pije”, i da Srbija proizvodi mnogo bolja vina.

Na to je reagovao gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je pozvao Vučića da dođe u Istru “ako želi nešto da nauči o vrhunskom vinu, saživotu i toleranciji”.

“Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju”, saopštio je Miletić, koji je predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i poslanik u hrvatskom Saboru.

Miletić je Vučiću skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u celom svetu te da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svetskim takmičenjima.

Srbiji je poželeo “svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti”, dodavši da je Istra uvek spremna da pomogne i podeli svoje vrhunsko znanje i iskustvo.

Hvala ti Vučiću što si nam pokazao kakvi smo, i sram te bilo što si uživao u tome

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
44 Shares
Share via
Copy link