Magazin

Vučić i Đurić osvajaju Ameriku, uz zemunski stil i duh ljubavi sa Prajda (FOTO)

mare i aca
Foto: Instagram profil buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić otputovao je u Njujork gde ga, kako mediji prenose, očekuje čitav niz sastanaka sa visokim svetskim zvaničnicima uoči novog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Predsednika Srbije i Srpske napredne stranke dočekao je njegov najveći obožavalac Marko Đurić, koji trenutno obavlja vrlo odgovornu funkciju ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na Instagram profilu predsednika države objavljena je pomalo komična i intrigantna fotografija dvojice starih partijskih drugova uz komentar kako „Marko sportista, u ranim jutarnjim satima, brifuje starijeg druga pred naporne i važne sastanke u Njujorku“.

Komentari ispod slike „ekstra ste“ i „puno uspeha“ iznova dokazuju kako dežurni tapšači ramena i partijska armija ispred tastature nikada ne spava i budnim okom prati svaku predsednikovu objavu.

Vučić nije sačekao da situacija oko Evroprajda završi, kako tako, uz poneku razbijenu lobanju, golu guzicu i propratnu kletvu.

On i njegov saborac Marko, najveći od svih domaćih tapšača, prošetali su svojom njujorškom rutom i paradirali u ranim jutarnjim časovima crpeći sa ulica metropole neophodnu snagu i energiju kako bi uspeli da odbrane srpsku čast.

Fotografija koja ambijentom pomalo podseća na juče održani Prajd, a pomalo na stare radove Zemunskog klana iz Pariza, samo je ovekovečen susret starih prijatelja, bisera rasutih po celom svetu.

A ima li šta slađe nego kada vas tako daleko od kuće dočeka poznato lice sa neskrivenim oduševljenjem i neizmernom ljubavlju?

Naprednjačka je ljubav pregolema, a naročito ukoliko od te ljubavi i istrošenih dlanova usledi nagrada u vidu ambasadorskog mesta. Toj sreći nema kraja, a vas obavezuje da svog izumitelja dočekate poput cara.

Ruku na srce, to jutarnje brifovanje i nije baš naročito carski. Odevna kombinacija im takođe nije carska, ali je u skladu sa budućim predsednikovim opredeljenjem košarkaškog trenera, a nekako ide i uz dugoprugaša Đurića, koji je kej na Dorćolu zamenio Tajms Skverom.

Aca i Mare osvajaju Ameriku za opstanak Srbije i nekih novih 5:0.

Ta napredna Srbija je danas zagledana na Zapad, ka Kipu slobode i čoveku koji se jedini u modernoj istoriji vidi i iz svemira, ali jedino ružičastim naočarima.

Marko Đurić kod Bajdena u Ovalnoj sobi, velika kriza zahteva velike ličnosti

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

236 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap