Srbija

Vučićevo HITNO obraćanje naciji pomereno za 8. oktobar

Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić / Foto Z. Jovanović

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da očekuje da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti naciji najverovatnije 8. oktobra.

Obraćanje će uslediti nakon važnih susreta u predstojećem periodu, kao i da će govoriti o budućem političkom kursu Srbije i formiranju nove Vlade.

Selaković je, gostujući na Televiziji „Hepi“, rekao da će predsednik Vučić 1. oktobra biti u Bugarskoj na sastanku s bugarskim predsednikom Rumenom Radevim, da će se sastati s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, kao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

– Već 3. oktobra predsednik Vučić treba da se sastane u Budimpešti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i kancelarom Austrije Karlom Nehamerom. Posle toga, 5. oktobra imaćemo pokušaj tzv. Kosova da otpočnu proceduru prijema za članstvo u Savetu Evrope, protiv čega se grčevito borimo – rekao je Selaković i naveo da će Vučić 6. oktobra prisustvovati prvom samitu Evropske političke zajednice u Pragu.

Šef srpske diplomatije je naveo da ne sumnja da će na samitu u Pragu Srbiji biti upućeni pritisci i poruke da promeni svoju spoljnu politiku i poziciju, iako ne mogu da nam odgovore na pitanje koje je postavio predsednik Vučić, a koje se odnosi na to zašto vredi više teritorijalni integritet Ukrajine od teritorijalnog integriteta Srbije.

Po povratku iz Praga, kako je rekao ministar Selaković, predsednik Vučić će biti na otvaranju nove fabrike MTU, nemačke kompanije koja se bavi popravkom motora na Erbasovim avionima, a reč je o investiciji vrednoj 107 miliona evra.

– Očekujem najverovatnije da će se već 8. oktobra Vučić obratiti naciji i da će govoriti i o političkoj situaciji – poručio je Selaković.

Vučića opila svetska slava: „Moj govor je bio duplo gledaniji od Zelenskog

Izvor: Agencije

760 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap