Magazin Srbija

Vučića opila svetska slava: “Moj govor je bio duplo gledaniji od Zelenskog”

vucic_1_850x
PrtSc/instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na svoj govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku te je naglasio kako je bio duplo gledaniji od govora koji je održao predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Na pitanje medija kako komentariše činjenicu da je njegov govor bio izuzetno gledan, Vučić je rekao kako je to zbog toga što je bio drugačiji nego drugi govori.

– Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji. Zato što se neko drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misija najvažnijih zemalja sveta da mi čestitaju. Izašli su iz sale da bi me sačekali u delu iza govornice da čestitaju i da kažu da ovo nisu čuli u posljednjih 10 godina – pohvalio se predsednik Srbije.

Naglasio je kako argumentima koji su izneseni tokom govora niko nije mogao “opepeliti”.

– Postavlja se pitanje jesam li učinio nešto dobro za Srbiju jer su se naši ljudi učinili ponosnim. Ono čime se ja moram rukovoditi jesmo li napravili nešto dobro za našu zemlju. Mislim da jesmo. Strasnije smo i vrlo argumentovano branili našu poziciju i svakome pokazali da nismo šaka zobi koju mogu da pozobaju, zato što su oni veliki, a mi mali. Podigli smo svoju cenu i pokazali da smo u stanju boriti se za svoje stavove. Oni sada svi znaju da smo mi pokvarili taj narativ jedinstva o borbi za teritorijalni integritet jer smo podsetili na licemernosti iz prošlosti – rekao je Vučić.

U obraćanju medijima, predsednika Ukrajine opisao je kao veliku zvezdu.

– Moj govor je bio duplo gledaniji, ali to ne znači mnogo. Zelenskog ima svuda. On je velika zvezda, mi smo mali. Predsednik je veće zemlje nego što smo mi i u središtu je pažnje – mišljenja je Vučić.

Izvor: Buka

Prevodilac RTS smejao se na kraju Vučićevog govora uživo (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

312 Shares
312 Shares
Share via
Copy link