Magazin

Vučić: Đorđe je prost i jednostavan čovek, pričali smo o tome koliko smo nekad pili

Kragujevčaninu Đorđu Joksimoviću Centar za socijalni rad je pre šest godina oduzeo tri maloletne ćerke. Javnost se sa njegovim slučajem upoznala nakon što je u nekoliko navrata peške išao do Beograda, u nadi da će povratiti starateljstvo nad decom. Juče (18. mart) je ponovo stigao u Beograd, gde ga je primio, ni manje ni više, predsednik Srbije – Aleksandar Vučić.

– On je prost i jednostavan čovek. Kad kažem “prost”, ne mislim da je prostak, to su dve različite stvari. Đorđe i ja smo pričali danas o tome koliko smo nekad pili. On je prestao da pije, ne uzima više ni čašicu alkohola – rekao je sinoć za RTS predsednik Srbije, a preneo Blic.

Napomenuo je da je glas Đorđevih ćerki mnogo znači, ali i da je Joksimović dobar čovek.

– Naši državni organi su dobro obavili posao, ali su se stvari promenile u poslednje vreme. Ako devojčice žele da budu sa ocem, takvu mogućnost ne bih isključio. On je dobar čovek, saznao sam i neke druge detalje. Koliko budemo mogli pomoći ćemo mu da decu izvede na pravi put – zaključio je predsednik Srbije.

Blagosloven čovek

Vučić je rekao da i sam ima ćerku i da zna koliki je to blagoslov.

– Oboje imamo po troje dece, ja imam jedno žensko dete, a kad imate žensko dete to je posebna milost Boga. On je blagosloven sa troje dece – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić razgovarao je juče (18. mart) sa Đorđem Joksimovićem i tom prilikom ga zamolio da ispoštuje institucije Srbije. Rekao je da veruje u pravdu i da je uveren da će Lara, Beba i Maja biti srećne.

– Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti – naveo je Vučić.

Nakon što je izašao iz zgrade Predsedništva, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošaljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević uputio najverovatnije u resorno ministrastvo.

Peške u znak protesta

Đorđe je, inače, u jutro 17. marta iz Kragujevca krenuo na put dug 140 kilometara u znak protesta jer mu, ni posle šest godina borbe, deca nisu vraćena.

Decu mu je oduzeo Centar za cocijalni rad zbog, kako su tada naveli, naedekvatnih uslova za život. On je u međuvremenu ispunio sve zahteve koje su tražili od njega, ali mu deca nisu vraćena. O poduhvatu Kragujevčanina je snimljeni film “Otac”.

Malu Biljanu koja glumi Daru iz Jasenovca odgaja otac, teško žive, a majka je napustila kada je imala samo 6 godina

Čitajte Luftiku na Google vestima

453 Shares
453 Shares
Share via
Copy link