Srbija Vesti

Vučić najavio razgovore s Đilasom i “zapretio” novim odlaskom s vrha SNS

vucic-tragedija
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, izjavio je da u njegovoj partiji postoji veliki interes da se ide na vanredne parlamentarne izbore, ali da on sa tim nije saglasan.

Kako je dodao, “on ima odgovornost prema državi”.

– Mora država da bude iznad partijskih interesa – istakao je Vučić u gostovanju na RTS i dodao da bi novi parlamentarni izbori odložili formiranje nove Vlade za bar 10 meseci.

Odlazim sa čela SNS

On je rekao da očekuje da nova Vlada bude formirana pre zakonom propisanih rokova, do avgusta. Upitan o najavljenom odlasku sa čela SNS rekao je da to “svakako sledi”.

– Samo zavisi koji mesec je u pitanju, ove godine, naravno – rekao je.

Govoreći o izborima 3. aprila, rekao je da “svi znaju da nije bilo nikakve krađe”.

– Svi su imali kontrolore, samo su bili iznenađeni mojim rezultatima, i rezultatima stranke – rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše izjave lidera opozicije da su dobili izbore u centralnim gradskim opštinama u Beogradu, Vučić kaže: “Gledajte, ako se ponavljaju izbori na četiri mesta, u domenu je fantastike da ugurate Tadićevu listu”.

Razgovaraću sa Đilasom

Vučić je poručio da se zalaže za smirivanje tenzija u zemlji i da će učiniti sve da se to desi i razgovaraće sa svima koji to žele, i sa parlamentarnom i vanparlamentarnom opozicijom.

– Moja obaveza je da razgovoram sa svima i neću to odlagati. Ko želi da razgovara, dobrodošao je. Ali ne mogu da razgovaram sa onima koji ne žele da razgovaraju – rekao je Vučić.

On je naveo da želi da razgovara o tome i sa jednim od lidera opozicije Draganom Đilasom, sa kojim se, kako je rekao, nije video ni čuo godinama.

Sve odluke Vlade pogrešne

Pored izbornih rezultata i postizbornih prilika, Vučić je komentarisao i odluku Vlade Srbije da poništi ugovore sa kompanijom Rio Tinto i još jednom se usprotivio takvom potezu.

– Mislim da smo svi napravili grešku u vezi litijuma, ali neću da se mešam u odluke Vlade – rekao je predsednik, napominjujući da u ovom trenutku ne vidi mogućnost za promenu te odluke.

– Da li mislim da je ta odluka bila pogrešna – da, tada sam to mislio i danas mislim isto – rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

– Mislim da je ta odluka trebalo da sačeka, da se dobiju svi papiri, da se dobiju sve analize o ugrožavanju životne sredine. Mislim da je trebalo da sačekamo sve pa tek naknadno da donesemo odluku, ali sam razumeo i Aninu (Brnabić) frustraciju činjenicom da se oni koji su izlazili na ulicu prave naivni i ne znaju da su plaćeni spolja – dodao je.

Upitan da li će se ostvariti neka nagađanja da će posle izbora ta odluka biti izmenjena i da će kompanija Rio Tinto nastaviti sa radom u Srbiji, on je rekao da se nastaviti sa ulaganjem u ekologiju “samo da vidimo kako ćemo to da izvedemo u uslovima ove krize”.

On je dodao i da se neće mešati u odluku vlade oko litijuma.

– I tada sam rekao da ja nikad ne bih doneo takvu odluku pod pritiskom i na takav način. Vlada je donela tu odluku i ne vidim mogućnost u ovom trenutku za promenu te odluke – ponovio je Vučić.

On je dodao da će u narednih deset dana otići u Donji Krivelj i Slatinu, gde su meštani protestovali zbog rudnika “koji im je ušao u selo” i da, kako je rekao, “razgovara sa narodom i rešava njihove probleme zajednički”.

Izvor: 021, Nova

Dosta ste se zaje*avali sa nama – putujte, gospodo! Ja na ovoj stanici silazim!

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.2K Share
1.2K Share
Share via
Copy link