Magazin Srbija

Vučić objasnio kako doći do 100 eura: Telefonski poziv? Nema ništa prostije od toga

Vučić telefonira
Foto: N. Fifić/Novosti.rs

Aleksandar Vučić je potvrdio da će penzineri i korisnici socijalne pomoći automatski dobiti na svoje račune obećanih 100 eura, a da sa “malu izmenu” za ostale punoletne građane uveli jer su se pojedini tankuni izjašnjavali da im taj novac ne treba.

– Moje obećanje biće ispunjeno, svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, odmah će dobiti 100 evra, ali ovu malu izmenu, sa malim klikom ili telefonskim pozivom, uneli smo slušajući primedbe i preko medija, jer su se brojni tajkuni, bilo oni koji su u politici, bilo oni koji nisu, izjašnjavali da oni ne žele tih 100 evra, da je to za njih ponižavajuće – rekao je Vučić.

On sam, kaže, smatra da je u ovom trenutku potrebnije da „njegovih“ 100 evra ostavi državi.

– Ja neću okrenuti broj tog telefona, ali ako je nekome problem da samo okrene telefon, za poziv koji košta 10 ili 20 dinara, onda nije problem u tome, nego u onima koji bi od toga da naprave problem –  primetio je Vučić.

Time se, ističe, omogućava svima za koje je ta pomoć poniženje ili onima kojima ta pomoć nije potrebna, da to ne traže.

– Ništa prostije i jednostavnije od toga nema –  rekao je Vučić.

Ponavlja da penzionere i primaoce socijalne pomoći niko neće ni da pita, već će taj iznos svi dobiti, a ostali, ko god želi, dovoljno je da okrenu samo jedan telefonski broj i dobiće novac.

– Ako je to veliki problem, izvinjavam se građanima zbog tog velikog i teškog maltretiranja, nadam se da će razumeti i razloge i namere i zašto je sve učinjeno na takav način – rekao je Vučić.

Izvor: Sputnik

Uputstvo od 3 koraka za dobijanje 100 eura: Koga zvati i kako doći do obećane pomoći?

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Čekaj bre malo… Oni jos planiraju i da naplate sve ove telefonske pozive za one koji se prijave za 100 evra?! Pa eto nacina kako da se od naroda izvuce jos para… Par miliona punoletnih puta 20 dinara pa ti vidi… Kakvi banditi

273 Shares
273 Shares
Share via
Copy link