Magazin

Vučićeva poruka Kurtiju i Đukanoviću: Bolje da kupujemo Autan sprej

vucic-instagram
Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas šefu crnogorske države Milu Ðukanoviću i premijeru privremenih vlasti u Prištini Aljbinu Kurtiju da imaju veće brige, poput kriminala, korupcije i ekonomije, i da bi trebalo Srbiju da ostave na miru.

– Poslednjih šest meseci ubrzana je kampanja žigosanja Srbije, koja dolazi iz pojedinih centara moći, ali naravno, i iz dela regiona koji svoj uspeh uvek vidi u neuspehu i propasti Srbije. Ne od juče, izrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Ðukanovića – podvukao je Vučić u video izjavi.

Ukazao je da se oni u tome uvek služe neistinama, ogoljenim i otvorenim lažima, sa ciljem da sebe predstave kao žrtve, a Srbiju kao opakog agresora koji ih na svake načine ugrožava, piše Nova.rs.

Tako su, navodi, iskoristili priliku da našu legalnu, legitimnu, potpunu regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sistema FK3, koji služi za protivvaduhoplovnu odbranu, defanzivno oružje, iskoriste da celom svetu kažu da je Srbija kineski i ruski saveznik.

– Pokušavaju da nas prikažu kao nekog ko ugrožava mir u regionu, iako smo okruženi NATO teritorijama. Na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem, ni sami ne znaju da kažu – konstatovao je predsednik Srbije.

Vučić je objasnio da taj sistem služi za uništavanje krstarećih raketa neprijateljskih aviacija koje bi narušile vazdušni prostor Srbije i upitao kako Beograd time ugrožava Prištinu i Podgoricu.

– Da se našalim, bolje bi nam bilo da kupujemo “Autan“ sprejeve, jer je mnogo važnije da se zaštitimo od muva i komaraca nego od bilo kakvih ozbiljnih vazduhoplovnih snaga koji oni poseduju – rekao je Vučić.

On je istakao da je suština u želji da se naudi Srbiji, da Srbija uvek bude kriva, slaba, onako kako su je, kaže, oni doživljavali kada su proglašavali nezavisnost Kosova, ili pokazivali da je Srbija dovoljno uspešna kada se ne pita gde je, ni šta joj je činiti u budućnosti, kada je bila ekonomski razorena pre 15 ili 20 godina.

– Kada Kurti kaže da je Srbija u panici, jer se plaši da će ostati sama – Srbija je danas kao vojno neutralna zemlja sama u celom širem regionu – rekao je Vučić.

Kako kaže, u cirkusu se mogu videti lavovi, slonovi i tigrovi, ali vukova samotnjaka nikada u cirkusu nema:

– Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja i uvek bih pre prihvatio ulogu vuka samotnjaka, a ne hijene, bestidnih i nemoralnih, ma koliko da ih ima, tri, pet, šest, a ponekad 19. Još gore od hijena kojima morate da odate poštovanje na krvoločnosti, je biti muva zunzara, koja se vrti oko njih i čeka da im donesu plen, a takvi su Kurti i Ðukanović – objasnio je on.

Vučić im je poručio da imaju mnogo većih briga kao što su kriminal, korupcija i mnogo problema u ekonomiji.

Srbija je, naglasio je, čuvati mir i stabilnost.

– Ostavite Srbiju na miru, prestanite da lažete, obmanjujete javnost. Srbija će naći svoj put kakvi građani žele. Ponosni smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo zemlju, a ne NATO u naše ime. U tome se razlikujemo i toga se ne stidimo – zaključio je on.

Vučić reče „glad“ i Srbija je na korak od uvođenja sankcija Rusiji

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
20 Shares
Share via
Copy link